Laurence Griffiths/Getty Images
UŽIVA NA ODMORU

VATRENI KOJEG TRAŽI POLA EUROPE PROGOVORIO O VRUĆOJ TEMI HRVATSKOG NOGOMETA 'Split i Poljud idealno su mjesto za revanš s Mađarima!'

ANDREJ KRAMARIĆ Napadač reprezentacije Hrvatske i Hoffenheima uživa na odmoru na grčkom otoku Mikonosu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. lipanj 2019. 14:34

Andrej Kramarić odmara se na najljepšem grčkom otoku Mikonosu u Egejskom moru. Dok bi mnogi, dok su na godišnjem, preskočili novinarski poziv, Kramarić se javio. On je takav, uvijek će se javiti, razumije naš posao. Naš reprezentativac proglašen je najboljim igračem Hoffenheima u sezoni 2018./2019., objavio je njemački klub na svom Twitter profilu, koji mu je uputio čestitku i na hrvatskom jeziku. Hrvatski napadač je prošle sezone u 37 nastupa zabio 22 gola za Hoffenheim, od čega pet u Ligi prvaka. No, sa 17 pogodaka u Bundesligi nadmašio je najboljeg strijelca u povijesti kluba Sejada Salihovića.

Hoffenheim je bivšeg napadača Dinama i Rijeke doveo iz Leicestera za 11 milijuna eura, a nagađa se da bi ga ovo ljeto mogao prodati za 35 do 40 milijuna eura. Kao potencijalna nova destinacija ozbiljno se spominje i talijanski velikan Milan.

Njemački Kicker je prije neki dan objavio da će Hoffenheim za njega tražiti čak 50 milijuna eura...

- Puno mi znači što sam izabran za najboljeg nogometaša Hoffenheima za prošlu sezonu. Sretan sam i ponosan na taj izbor. Kad te tvoji navijači proglase za najboljeg, imaš golem osjećaj zadovoljstva. Ali isto tako i zadaću da to probaš ponoviti i sljedeće sezone. Ostajem tako još više motiviran i željan daljnje uspjeha - kazao nam je u uvodu Kramarić.

STUTTGART, GERMANY - MARCH 16: Andrej Kramaric of 1899 Hoffenheim celebrates after scoring his team's first goal during the Bundesliga match between VfB Stuttgart and TSG 1899 Hoffenheim at Mercedes-Benz Arena on March 16, 2019 in Stuttgart, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Grimm/Bongarts/Getty Images

Sretan sam

Znači li to da ostaje u Hoffenheimu? Ovakve rečenice daju naslutiti da bi se to moglo dogoditi, ali njega žele mnogi klubovi koji su spremni platiti golemu svotu koju traži njemački klub za svog najboljeg igrača.

- Vidjet ćemo što će biti. Ne bih htio ništa prejudicirati, nisam u Njemačkoj, kad dođem tamo s odmora, onda ćemo možda popričati o nekim stvarima. Uvijek sam govorio da sam presretan u Hoffenheimu, imam uvjete koje svaki igrač može samo poželjeti. Ako na kraju ostanem, ostat ću sretan i bit ću zadovoljan.

Pitali smo Kramarića i što misli o najbitnijoj temi posljednjih dana u Hrvatskoj, činjenici da će se utakmica Hrvatska - Mađarska igrati u Splitu, na Poljudu?

- Mislim da smo svi sretni zbog te odluke. Napokon se vraćamo u taj dio Dalmacije. Hrvatska nije samo Zagreb, Rijeka, Osijek... Ako smo se svi skupa mogli boriti za domovinu, onda je vrijeme da se svi skupa i veselimo nastupima Hrvatske u svim dijelovima domovine. To je jedini način, jedini put. Svi skupa zajedno moramo graditi, moramo uvijek biti skupa. Nadam se kako će organizacija ove utakmice biti temelj i za pronalaženje svih drugih dogovora oko svega vezanog uz nogomet.

Zagreb, 100619.
Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramaric, fotografiran u Subicevoj ulici gdje je odrastao.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
Andrej Kramarić

Pričao je o atmosferi na Poljudu...

- Tamo je uvijek bila fenomenalna atmosfera. Kao i u Dalmaciji. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, da ćemo baš na toj utakmici vidjeti to naše hrvatsko zajedništvo o kojem sam govorio. Ta utakmica napokon mora razbiti to neko negativno ozračje koje se stvorilo. Treba pokazati da svi skupa moramo normalno funkcionirati, bez obzira iz kojeg smo dijela Hrvatske. Vjerujem da ćemo na Poljudu imati sjajnu podršku, a isto tako vjerujem da će sve proći super, da neće biti nikakvih nereda. Uvjeren sam da bez obzira na neke incidente iz prošlosti, svi u Dalmaciji su se zaželjeli reprezentacije. Ali isto tako svi mi Vatreni smo se zaželjeli njih! Između nas uvijek je postojala ljubav, a sad je prilika da i još jače procvjeta!

Zajedno se veseliti

Onda je Kramarić nadodao..

- Split i Poljud idealno su mjesto za revanš Mađarima! Mi ćemo biti jako motivirani da im vratimo zbog poraza u Budimpešti, atmosfera će sigurno biti odlična, pozitivna. Bit će to super test i za Hajduk. Nadam se da svi skupa to možemo odraditi, nadam se da ćemo se nakon utakmice a Mađarima veseliti zajedno, uz pjesmu.

Kad smo ga pitali kako je on igrao na Poljudu, leži mu taj stadion, veli...

- Zabijao sam golove na Poljudu za Lokomotivu i Rijeku. Za Dinamo nisam, znate i sami kakva je bila situacija. Imam iskustva zabijanja pogodaka na Poljudu!

Nismo dalje željeli smetati, pustili smo ga da i dalje uživa u zasluženom odmoru. Kad se vrati u Njemačku, vidjet ćemo što će se dogoditi kad se radi o nastavku karijere. Kramarić je tražen, majstorskog strijelca mnogi bi željeli vidjeti u svom rosteru.

Linker
20. travanj 2024 17:27