Rijeka, 111011.
Stadion Kantrida.
Kvalifikacijska nogometna utakmica za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini izmedju Hrvatske i Latvije.
Na slici: Nikola Jurcevic, Aljosa Asanovic i Slaven Bilic.
Foto: Zeljko Sop / CROPIX
Zeljko Sop / CROPIX / CROPIX

Nikola Jurčević, Aljoša Asanović i Slaven Bilić

OMILJENI SUGOVORNIK

VATRENI LAKAT PORUČIO 'Modrić i ostali protiv Turske će potvrditi da su doista moćni'

AUTOR:
  • Zdravko Reić

 • OBJAVLJENO:
 • 12.06.2016. u 09:41

 • Jedan od najomiljenijih sugovornika za novinare svakako je Aljoša Asanović, legendarna "desetka" Hajduka i "sedmica" reprezentacije Hrvatske, u javnosti često spominjan kao "Vatreni lakat", inače za prijatelje Aljo i Asan.


   

  Kao po pravilu, novinari hodočaste u njegov kafić "Le Mond", otmjeno uređen, pod Marjanom u Splitu, svaki put kad se treba prisjetiti prošlih dana naše reprezentacije. Jer, Asanović je odigrao onu prvu kultnu utakmicu protiv reprezentacije Amerike 17. listopada 1990., pa ne samo to nego je u pobjedi (2-1) dao i prvi gol za Hrvatsku (27. minuta)…

  Aljoša se ne voli vraćati u daleku prošlost i podsjećati na stara vremena, sad je okupiran, reklo bi se zanesen svojom tromjesečnom unučicom Zorkom, dok o "balunu" intenzivno razmišlja prigodom razgovora s novinarima i naravno utakmica naše reprezentacije.


  - Neće nam biti lako premda imamo sve prerogative za prolaz u drugo kolo. Zna se s kojim igračima raspolaže izbornik Čačić, znamo, ponavljamo kako većina naših igrača predstavlja udarnu snagu svjetskih klubova. Logično je da imaju imperativ prolaza.


  • Opće je uvjerenje da je ovoj generaciji Euro 2016. trenutak za dokazivanje?


  - Svi su oni dokazali klasu u klubovima, ali im manjka potvrda kvalitete u reprezentaciji. Svjesni su oni toga, znaju da im je sad velika prigoda…


  • A Zvone Boban, na primjer, tumači da bi ova momčad punu zrelost trebala dosegnuti u Rusiji?


  - Svaka čast Zvoni, ja baš i ne znam kako će se stvari odvijati kroz dvije godine.


  Asanović priželjkuje start s pobjedom protiv Turske, jer će poslije toga sve biti lakše. Zapravo, "Modrić i drugi dobit će potvrdu da su moćni". O tome tko bi trebao igrati, odnosno u kojem sustavu, na koji način, Asanović uopće ne želi zboriti. Što se tiče favorita za naslov prvaka, uz standardnih pet velikih sila, Asanović vidi Belgiju kao momčad iznenađenja, pa onda i našu reprezentaciju.


  - To da možemo do polufinala, ili još dalje, do finala, to niti jedan igrač ne smije kazati.

  Iz drugih medija