Domagoj Vida
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
IZ SVLAČIONICE

VATRENI RATNIK PRESRETAN NOVOM ULOGOM KOJU MU JE POVJERIO IZBORNIK ZLATKO DALIĆ Domagoj Vida zadovoljan pobjedom, pa najavio juriš do samog kraja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2018. 01:02

U prijateljskom susretu igranom na riječkom stadionu Rujevica pred 4.800 gledatelja hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Jordan sa 2-1.Golove za Hrvatsku zabili su stoperi Domagoj Vida (24) i Matej Mitrović (63), dok je strijelac za goste bio Baha Faisal (73).

Bila je to prva pobjeda hrvatske vrste u posljednjih pet susreta, ukoliko ne računamo nedavnu utakmicu protiv Bjelovara. Nakon poraza 2-4 od Francuske u finalu SP-a još smo izgubili od Španjolske (0-6), te remizirali protiv Portugala (1-1) i Engleske (0-0).

Aktualni svjetski doprvaci su 110. reprezentaciju svijeta dočekali bez ponajboljih igrača. Izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice protiv Engleske dao slobodno Luki Modriću, Ivanu Rakitiću i Ivanu Perišiću, a u posljednjem trenutku je ostao i bez Matea Kovačića. Još ranije zbog ozljeda su otpali Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Lovre Kalinić, Borna Barišić, Karlo Letica i Duje Čop te Ivan Strinić zbog bolesti.

"Presretan sam što sam poveo momčad kao kapetan, hvala izborniku na ukazanom povjerenju. Najvažnije od svega je da je Hrvatska pobijedila i da se nitko nije ozlijedio, vraćamo se na napokon pobjedničke staze i nadam se da će tako biti i idući mjesec.

Teško je iskazati se u ovakvim utakmicama, svima je bilo u mislima samo da pobijedimo i da se ne ozlijedimo, ali bit ćemo pravi kad dođu ozbiljne utakmice. Idemo na juriš po šest bodova pa što bude - kazao je kapetan Domagoj Vida nakon utakmice.

Linker
20. travanj 2024 06:28