Getty Images, reuters, sn ilustracija / Getty Images, reuters, sn ilustracija
AKCIJA AZERBAJDŽAN I MAĐARSKA

VATRENI SE OKUPLJAJU U ZAGREBU Dalić dočekuje 24 igrača, na obranu hrvatske reprezentacije pala je 'bomba'

OKUPLJANJE Reprezentativci danas do podneva stižu u Westin na početak akcije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2019. 09:10

Vatreni se okupljaju danas do podneva u hotelu Westin, tek tada će izbornik Zlatko Dalić i kolege iz stožera točno znati na koga mogu računati. Obrana je poharana, od startne četvorice sa Svjetskog prvenstva - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić. pa i kad se doda prva pričuva Pivarić - ostao je samo stoper Bešiktaša. No, vezni red bi trebao biti kompletan, a napad lišen jedino Marka Pjace. Čiji status u klubu i forma ionako nisu sugerirali da bi igrao.

Dalić očekuje dolazak 24 igrača; vratari: Kalinić, Livaković i Sluga, obrambeni: Bartolec, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, A. Milić, Barišić i Leovac, veznjaci: Modrić, Rakitić, Brozović, Bradarić, Kovačić, Rog, Pašalić i Badelj, te napadači: Kramarić, Rebić, Perišić, Brekalo, Vlašić i Petković.

Stići bi trebao i Tin Jedvaj da se liječnici Boris Nemec i Zoran Bahtijarević uvjere u stanje njegova mišića natkoljenice, koje je takvo da se Dalić odlučio pozvati Bartoleca. Bude li potvrđen Jedvajev izostank, kako se čini, radit će se o petom igraču koji je otpao zbog ozljede. Nakon Pivarića, Vrsaljka, Pjace i Mitrovića. Strinić se još nije vratio utakmicama…

Zagreb, 121118. 
Igraliste Hitrec Kacijan.
Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci susreta s Spanjolskom u natjecanju Liga nacija.
Na fotografiji: Zlatko Dalic i Domagoj Vida.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ante Rebić u nedjelju je bio u postavi Eintrachta, trener Adi Hütter nije ga stavio u početnih 11, ali uveo ga je u 76. minuti umjesto Jovića. To potvrđuje da koljeno nije teže stradalo, da je sada u redu i Rebić je spreman za Vatrene.

Bez izbora

Kroz Svjetsko prvenstvo i Ligu nacija Dalić je zapravo iskristalizirao većinu udarnog sastav i logično je, budu li svi ti igrači na dispoziciji, da u vezi startaju Modrić, Rakitić i Brozović, a u napadu Rebić, Kramarić i Perišić. Međutim, na obranu kao da je pala atomska bomba. Borna Barišić nameće se kao rješenje za lijevog braniča, a tko će uz Vidu na stopera? Vjerojatno Duje Ćaleta-Car. Druga opcija je Antonio Milić. Josip Brekalo nije desni bek no zapravo Dalić nema puno izbora. Ideja da na tu poziciju stavi ofenzivca je odavno prisutna i Brekalo je taj. To jasno znači i vrlo ofenzivan pristup, što je ionako neminovno. Čak i da Hrvatska ne želi napasti, a želi, Azerbajdžan bi je na to prisilio pretežnim, možda ne totalnim, postavljenjem u defenzivu. Tako bi Brekalo kroz igru zapravo više bio desno krilo. U kadru je i naknadno uvršteni Karlo Bartolec.

Četvrtak je blizu, Vatreni će imati samo tri treninga, od toga je prvi rekuperacijski nakon vikenda i puta. Liječnički bilten će presuđivati o konačnom izgledu ekipe. Javi li se još koji problem teško da će biti saniran do Azera. Dakako, nešto veći, ne sitan poput Kramarićevih prepona…

Skupina E

1. kolo (21. III.)

Hrvatska - Azerbajdžan 20.45

Slovačka - Mađarska 20.45

2. kolo (24. III.)

Wales - Slovačka 15.00

Mađarska - Hrvatska 18.00

3. kolo (8. VI.)

Hrvatska - Wales 15.00

Azerbajdžan - Mađarska 18.00

4. kolo (11. VI.)

Azerbajdžan - Slovačka 18.00

Mađarska - Wales 20.45

5. kolo (6. IX.)

Slovačka - Hrvatska 19.00

Wales - Azerbajdžan 20.45

6. kolo (9. IX.)

Azerbajdžan - Hrvatska 18.00

Mađarska - Slovačka 20.45

7. kolo (10. X.)

Hrvatska - Mađarska 20.45

Slovačka - Wales 20.45

8. kolo (13. X.)

Mađarska - Azerbajdžan 18.00

Wales - Hrvatska 20.45

9. kolo (16. XI.)

Azerbajdžan - Wales 18.00

Hrvatska - Slovačka 20.45

10. kolo (19. XI.)

Slovačka - Azerbajdžan 20.45

Wales - Mađarska 20.45

Linker
19. travanj 2024 04:08