Zagreb, 141118.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola, skupine 4, Lige A Lige Nacija izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Na fotografiji: slavlje, Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Marcelo Brozovic, Sime Vrsaljko.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

SLUŽBENI DOPIS

VATRENI SE VRAĆAJU NA POLJUD? Hajduk poslao poruku HNS-u, evo koje kvalifikacijske utakmice za Euro bi Splićani željeli ugostiti

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2018. u 15:22

 • Iz Hajduka su se danas sluužbeno očitovali na dopis iz HNS-a i iskazali interes za ugošćivanjem jedne kvalifikacijske utakmice Vatrenih u cikulusu za EURO.

  Riječ je o okršaju ili protiv Mađarske ili Slčovačke koje su predviđene za listopad i studeni 2019. godine.

  U nastavku u cijelosti prenosimo dopis Hajduka koji je objavljen na službenoj web-stranici kluba:

  "HNK Hajduk očitovao se danas na dopis iz Hrvatskog nogometnog saveza i iskazao interes za kandidaturom za odigravanje jedne kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za UEFA EURO 2020. Radi se o susretima Hrvatske s Mađarskom ili Slovačkom koji su predviđeni za listopad i studeni 2019. godine.

  Istovremeno je od HNS-a zatražen i sastanak u Splitu na kojem bi HNK Hajduk iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, a što bi trebalo biti u interesu svih dionika. U dopisu je između ostaloga navedeno kako je za aktivan ulazak HNK Hajduk u kreiranje ostalih aktivnosti nužno prihvatiti sljedeće četiri točke:

  1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode

  2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)

  3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

  4. Transparentni financijski izvještaji.

  Daljnji zahtjevi HNK Hajduk su sljedeći: 

  5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

  6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

  7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu."

  Iz drugih medija