Zlatko Dalić
 Reuters/John Sibley / Action Images via Reuters
OZLJEDE DIKTIRAJU SASTAV

VATRENI U PROBLEMIMA PRED POČETAK KVALIFIKACIJA ZA EURO Gotovo cijela obrana je problematična, evo tko sve ne može igrati

HRVATSKA Za točno mjesec dana okupit će izbornik reprezentativce uoči početka kvalifikacija za Euro, ali s oslabljenom obranom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. veljača 2019. 19:51

Na današnji datum sljedeći mjesec, u ponedjeljak 18. ožujka, izbornik Zlatko Dalić okupit će ekipu za kratku, ali vrlo bitnu akciju. Počinju kvalifikacije za Euro, a Vatreni će brzopotezno dvaput na teren, u četvrtak 21. ožujka u Zagrebu s Azerbajdžanom, te u nedjelju 24. ožujka u Budimpešti s Mađarskom.

Ozljede, ali i nedostatak statusu u klubu, Daliću su “očerupali“ obranu. I dok izbornik vjerojatno neće imati posebne glavobolje oko veznog i napadačkog reda, budu li svi zdravi i na broju, kao što su sada, zacijelo ni Dalić ovog časa još nije načisto kako će riješiti defenzivu. Kad bi se danas igralo s Azerbajdžanom ne bi imao ni prvog golmana Lovru Kalinića i obrambene igraće Vrsaljka, Lovrena, Mitrovića i Pivarića. Odavno u konkurenciji nije Ivan Strinić koji još nije počeo igrati u Milanu.

Mitrovićev upitnik

Ni za mjesec dana neće biti puno bolje. Kalinić će biti spreman zauzeti mjesto među vratnicama, ali Vrsaljako i Pivarić za obje utakmice, a Lovren za prvu sigurno neće biti na popisu kandidata. Upitnik je nad Mitrovićem.

SN

- Kod Kalinića se ne radi o težoj ozljedi i za nekoliko dana bit će potpuno spreman. Lovren ima opet problema s mišićem zadnje lože, prerano se vratio, sad bih mu preporučio 3-4 tjedna stanke da bude posve zdrav. Iako, nisam vidio njegove nalaze pa ne mogu govoriti detaljnije. Za Vrsaljka i Pivarić se zna da su tek krenuli s oporavkom koji će potrajati - kazao nam je profesor Boris Nemec, liječnik nacionalne vrste.

Kako je UEFA suspendirala Lovrena za jednu utakmicu, stoper Liverpoola, koji propušta i Ligu prvaka s Bayernom, ionako neće biti na dispoziciji za Azebajdžan, ali…

- Za Mađarsku će on biti u redu. Ne sumnjam u to - konstatirao je Nemec.

Matej Mitrović, koji je opcija za stopera, duže je izvan terena zbog ozljede gležnja. Stradao je 27. prosinca na utakmici s Lokerenom, propustio je već šest nastupa Cluba Bruggea. Prema procjeni klupskih liječnika mogao bi se vratiti za doigravanje u belgijskoj ligi, koje kreće točno nakon reprezentativne stanke. Dakle, i bude li zdrav, čak i da se uključi koju utakmicu ranije, iza njega je duga stanka, trebat će mu vremena da dohvati formu.

Ostali? Većih muka nema, manje ozljede nisu rijetkost, gotovo ih ne vrijedi spominjati.

Bradarić se vratio

Filip Bradarić vratio se nakon stanke zbog problema s bedrenim mišićem, ušao je u subotu u ekipu Cagliarija koja je prekinula seriju loših rezultata. Za izbornika je dobra vijest što Borna Barišić ima kontinuitet na lijevom beku u Glasgow Rangersu, što je Mario Pašalić imao vrlo dobru dionicu, iako je posljednju utakmicu ostao na klupi, on je napravio korak naprijed. Duje Ćaleta-Car počeo je igrati, nanizao je triput po 90 minuta u prvenstvu Francuske. No, Badelj, Pjaca, Rog, Jedvaj… ne stoje po tom pitanju najbolje.

Najveće je pitanje kako će Dalić riješiti pitanje bekova. Ne bismo isključili da s Azerima, u susretu kad treba napadati i dobiti, umjesto Vrsaljka stavi ofenzivca. Primjerice Josipa Brekala koji opet igra u Wolfsburgu.

Linker
25. travanj 2024 02:13