REUTERS
POVRATAK U DALMACIJU

VELIKA ANKETA SPORTSKIH NOVOSTI: JE LI OVO ZAISTA PRAVI TRENUTAK DA SE HRVATSKA VRATI NA POLJUD? Recite nam svoje mišljenje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2019. 16:05

Sada je i službeno! HNS je potvrdio kako će Vatreni iduću utakmicu kvalifikacija za Euro igrati na Poljudu 10. listopada protiv Mađarske.

Hrvatsku prvo očekuju gostujuće utakmice protiv Azerbajdžana i Slovačke, a zatim će se Zlatko Dalić i momčad zaputiti prema Splitu gdje će odigrati prvu utakmicu nakon četiri godine.

Podsjećamo, posljednju utakmicu Vatreni su na Poljudu odigrali 12. lipnja. 2018. godine kada je u sklopu kvalifikacija koju je obilježila iscrtana svastika na poljudskom stadionu. Savez i Vatreni tada su kažnjeni sa sto tisuća eura, oduzimanjem jednog boda te odigravanjem dvije utakmice pred praznim tribinama u UEFA-inim natjecanjima.

- Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da će utakmica Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu - stoji na službenoj stranici HNS-a, a izbornik i Vatreni već su neko vrijeme isticali kako im je velika želja igrati na Poljudu.

- Volio bih da se igra u Splitu, ali ne odlučujem ja. Ako se to ostvari super, ako ne Osijek će nas opet dočekati široke ruke. Hvala Osijeku. Naš je uspjeh i sreća što za utakmice karte kupuju djeca. Zato je moj cilj da se igra u Splitu jer bio bi pun Poljud, i da prima 100.000 ljudi bio bi pun. Orilo bi se "Hrvatska, Hrvatska“, ne bojim se to reći - govorio je Dalić uoči susreta protiv Tunisa u Varaždinu.

Osijek, 080619
Gradski vrt. 
Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatska je u posljednjih 29 godina svoje goste dočekivala u devet različitih gradova, s tim da je igrala na deset različitih stadiona jer se u Rijeci igralo i na Kantridi (11 puta) i na Rujevici (4), a ukupno 15 puta.

Po broju nastupa Vatrenih izjednačeni su splitski Poljud i osječki Gradski vrt, s tim da je razlika u učinku ogromna. U Osječko-baranjskoj županiji Hrvatska je ostvarila deset pobjeda u 12 utakmica, uz tek dva remija, dok je u Splitsko-dalmatinskoj dobila samo jednu od 12, onu protiv Gruzije 2011. godine. Na Poljudu su Vatreni remizirali čak sedam puta i izgubili četiri utakmice.

Linker
18. travanj 2024 20:28