Getty Images
PRILIKA DA UPOZNA IZBORNIKA

VELIKA HRVATSKA NADA IZ REDOVA SLAVNOG KLUBA STIŽE NA UTAKMICU S PORTUGALOM 'Nadam se da ću imati sreće i da još stignem postati Modrićev suigrač'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. rujan 2018. 20:09

Filip Krovinović malo-pomalo približava se danu povratka na travnjak. Benficin veznjak već broji dane do početka onog pravog treninga, s momčadi i loptom na terenu.

- Zasad stvarno sve ide po planu. Bio sam i na pregledu u Madridu, koljeno je odlično, odradio sam prošli tjedan i jednu vježbu na treningu s momčadi, sve je bilo dobro. I noga i glava. Nemam straha od lopte i igre, to je najvažnije, taj psihološki dio često je veći problem od fizičkog kod ovakvih ozljeda - pričao je Krovinović prije jučerašnjeg treninga, dobro raspoložen, kao i uvijek.

Iako mu ovih više od pola godine od puknuća ligamenta, prolazi sporo, oporavak nikad nije lagan.

- Iskreno, prva četiri mjeseca prošla su mi nekako brzo, bez problema. Ali, ovi zadnji mjeseci, uf, kako vrijeme ide sporo, nikako da prođe. No, eto me blizu cilja, radim po planu i programu i ako sve bude kako se očekuje, a nema razloga da bude drugačije, za dva, tri tjedna bih se mogao priključiti momčadi u svakodnevnim treninzima. Pa onda negdje u listopadu i početi igrati. Ma dobro, da i u studenome krenem s ozbiljnim utakmicama, nema problema. Ne treba srljati, nitko se nije vratio preko noći. Bitno je da budem zdrav.

Na tribinama u Faru

Benfica je prijavila Krovinovića za Ligu prvaka. Znači li to da ćemo ga i vidjeti na najvećoj pozornici, je li pričao o tome s trenerom?

- Ne, nisam ni s kim konkretno pričao i ja sam pročitao da su me prijavili za Ligu prvaka, ha-ha. Naravno da vjerujem da ću zaigrati u Ligi prvaka, to mi je san, velika želja još od malih nogu. No, idemo korak po korak, neću unaprijed ništa najavljivati.

Hrvatska gostuje u Faru, Portugal je dobar sparing-partner.

- Prijateljska utakmica, ali bit će vrlo zanimljivo, Portugal i Hrvatska su sjajne reprezentacije, koje igraju odličan nogomet i vjerujem da neće razočarati, koliko god utakmica nema rezultatski naboj. Portugal je bez Ronalda, ne trebam ni reći koliko im nedostaje, ali pozvani su neki novi i mlađi igrači. Tu su i dvojica mojih suigrača iz Benfice, Ruben Dias već je bio na SP-u, a devetnaestogodišnji Gedson još nije debitirao. Dobri igrači, ima Portugal uvijek dobrih, novih igrača i ne trebaju Portugalci brinuti za budućnost reprezentacije.

Kako doživljavaju Hrvatsku nakon drugog mjesta na svijetu, respektiraju li nas više nego prije?

- Znaju oni i otprije kvalitetu i snagu hrvatskog nogometa, igrali su protiv nas na Euru, bila je to izjednačena utakmica. Naravno da je i u Portugalu odzvonilo to naše srebro, da nas dočekuju s respektom, ma, bit će to prava utakmica.

November 5, 2017 - Guimaraes, Guimaraes, Spain - Benfica's Croatian midfielder Filip Krovinovic during the Premier League 2017/18 match between Vitoria SC and SL Benfica, at Dao Afonso Henriques Stadium in Guimaraes on November 5, 2017., Image: 354700511, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Doći će i Krovinović u Faro?

- Idem na utakmicu, navijat ću s tribina svim srcem za Hrvatsku! A poslije utakmice idem u hotel do reprezentativaca, pozdraviti ih i čestitati im na onome što su napravili u Rusiji.

To je prilika i da neke od njih upozna, naravno, i izbornika Dalića?

- Vidim li ga, naravno da ću ga pozdraviti i upoznati. Dosad se nismo imali prilike osobno upoznati, pričali smo telefonski, rekao je da će me pratiti, imati me na oku, a onda je došla ta nesretna ozljeda.

Sve su to veliki igrači

Međutim, sad kad je povratak blizu, opet rastu šanse da u budućnosti zaigra u reprezentaciji.

- Vjerujem da taj dan nije daleko, da ću i ja u skoroj budućnosti biti dio te priče. Kako ne bih volio, to sanjam, jedva čekam da se takvo što dogodi. Jasno mi je da me čeka još dug put, moram se prvo vratiti na teren, u Benfici izboriti za minutažu, pa tek onda ‘pucati’ na status reprezentativca. Ali, vjerujem da ću, ako budem zdrav i fizički spreman, odjenuti kockasti dres.

Trojica igrača su se oprostila od Vatrenih, u godinama koje dolaze neizbježna je daljnja smjena generacija.

- To su sve veliki igrači, koji su ostavili dubok trag u reprezentaciji, odigrali brojne velike utakmice, stigli do finala SP-a. Logično je da će nedostajati, ali dolaze novi igrači, vjerujem da ćemo i u budućnosti imati momčad za velike domete.

Ipak, jedan se nije oprostio, Luka Modrić. Rekao nam je jednom Krovinović da se nada da će zaigrati za reprezentaciju dok je u njoj Luka.

- Da, velika mi je želja igrati s Lukom Modrićem, da nije bilo te ozljede, možda bi se to već dogodilo, ali što je tu je. Modrić se još nije oprostio od reprezentacije, ja se vraćam na travnjak, nadam se da ću imati sreće i još stići biti Modrićev suigrač - zaključio je Krovinović.

Linker
23. travanj 2024 20:31