Instagram
VRAĆA SE BIVŠI VATRENI

VELIKA VIJEST IZ TABORA VATRENIH Bivši hrvatski reprezentativac pojačava stručni stožer Hrvatske na Svjetskom prvenstvu!

SKAUT Bivši Vatreni bit će zadužen za prvog suparnika na SP-u u Rusiji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. veljača 2018. 13:41

Zlatko Dalić ovih bi dana i službeno trebao dobiti novog člana svoga stožera. Naime, Ognjen Vukojević, bivši reprezentativac i čovjek od velikog povjerenja u kijevskog Dynamu, koji tamo obnaša posao jednog od glavnih skauta, dobit će krucijalan zadatak i među Vatrenima u pripremama za SP.

Dakle, Dalić je Vukojevića također instalirao kao skauta, a jedan od osnovnih zadataka bit će mu promatranje i analiza nigerijske reprezentacije. Nema sumnje da je to naša najvažnija utakmica u Rusiji, da će puno toga ovisiti o susretu s Nigerijom 16. lipnja. Vukojević nije jedini koji će dobiti neki zadatak od Dalića, no kako je Nigerija ipak najvažnija utakmica, očito je da mu Dalić iznimno vjeruje. Možda nije poznato, ali Vukojević je pomogao Daliću uoči onog dvoboja s Ukrajinom u Kijevu, koji je Hrvatsku i odveo u dodatne kvalifikacije, izbornik je bio zadovoljan njegovom analizom (kako i ne bi nakon pobjede) i odlučio ga uključiti i u akciju ‘Rusija’.

Zagreb, 050909.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacijska nogometna utakmica skupine 6 za Svjetsko prvenstvo u Juznoj Africi 2010.
Hrvatska - Bjelorusija
Na fotografiji slijeva: Eduardo, Ivan Rakitic, Darijo Srna, Ivica Krizanac i Ognjen Vukojevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Surkisova dozvola

Vukojevićev glavni posao bit će, znači, skautiranje Nigerije, ali ne i jedini. Bit će na raspolaganju izborniku i za praćenje hrvatskih igrača po Europi, kad god treba Dalić će ga poslati u promatračnicu nekih naših reprezentativaca. Vukojević ne napušta kijevski Dynamo i svoj posao u Ukrajini, dapače. Vlasnik kluba Igor Surkis pustio ga je na privremenu poziciju, dao mu je zeleno svjetlo.

Život piše neobične priče, jedna od njih je i Vukojevićeva. Prije četiri godine bio je na SP-u kao igrač, nezadovoljan statusom nakon turnira se oprostio od reprezentacije. A četiri godine poslije bit će glavni skaut Vatrenih na istom natjecanju u Rusiji. Što reći, neka dobro odradi posao, prvu će priliku imati krajem ožujka u Poljskoj, kad Nigerija igra protiv Lewandowskog i društva.

Linker
20. travanj 2024 05:30