Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJA NAKON ŽDRIJEBA

VELIKI POVRATNIK MEĐU VATRENE OPTIMISTIČAN! 'OTKRIO' I RECEPT ZA NAJBOLJEG NA SVIJETU 'Messi? Ma, za njega se nema što pripremati...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 19:43

Kao hladan tuš doživjeli su Vatreni ždrijeb. Potajice su se nadali jednostavnijem poslu, ali najave su i dalje optimistične.

- Bilo je lakših protivnika i skupina. To je prvi dojam. No, moguće je proći, imamo šanse - kazao nam je Ivan Strinić, dodajući:

- Nigerija je najveća nepoznanica, mlađa ekipa, s njima igramo prvu utakmicu, otvaranje je važno, kad bi se to dobilo bilo bi lakše. Poletni su, brzi, fizički jaki. S Argentinom igraš u tom slučaju rasterečeno. Ma može se sa svima, favoriti su ali ne bih ni tu utakmicu otpisao.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

U Brazilu smo svladali Kamerun 4:0.

- To je bilo nešto drugo u odnosu na Nigeriju. Teško je vući paralele, najvažnije je da se krene s tri boda.

Island?

- Njih jako dobro znamo. Ne čudim se što je njihov izbornik kazao da nas ne želi, mi smo svakome neugodni, dobro ih poznajemo, organizirani su, trkački moćni.

Messi često u osnovi djeluje na desnoj strani, Strinić je naš lijevi branič, može se lagano početi pripremati za genija.

- Daleko je o tome pričati, ali možda će najmanje biti na desnoj strani, ima slobodu i mijenja pozicije.

Što je recept za Messija? Osim da ekipa mora složno djelovati i duplirati, zatvarati prostor.

- Ma, za njega se nema što pripremati. Treba biti agresivan.

Neće valjda ždrijeb utjecati na ambicije?

- I s Argentinom se može. Igraju slično kao mi, vole posjed lopte, ako budemo pravi u stanju smo napraviti dobar rezultat. Znali smo i prije da nam neće biti lako i glatko. Sve su reprezentacije jake, ništa nam to ne mijenja na planovima. Nije jednostavno, ali moramo se nadati.

Linker
25. travanj 2024 01:21