Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
STIGLA POTVRDA IZ HNS-A

VELIKI PREOKRET U ZADNJI ČAS: LUKA MODRIĆ NAPUŠTA REPREZENTACIJU I HITNO SE VRAĆA U MADRID! Španjolci objasnili zašto je kapetan promijenio odluku

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. studeni 2019. 09:35

Vatreni se danas okupljaju u opatijskom hotelu Milenij. Izbornik Zlatko Dalić ide u Vukovar na obilježavanje godišnjice tragedije grada, zato će se priključiti nešto kasnije. Dalić je odmah nakon utakmice sa Slovačkom kazao da pobjedu poklanjaju Vukovaru i Škabrnji.

U Opatiji će se pojaviti gotovo svi najbolji igrači koji su bili u konkurenciji za utakmicu sa Slovačkom, ali bez Josipa Brekala koji je “posuđen” mladoj reprezentaciji izbornika Igora Bišćana, a na kraju i bez kapetana Luke Modrića.

Najavljeno je da će protiv Gruzije u utorak igrati i Modrić, ali iz Španjolske stiže vijest da je u zadnji čas došlo do promjene.

Ugledni sportski dnevnik Marca objavio je kako je Modrić promijenio odluku te kako ipak neće zaigrati u prijateljskoj utakmici u Puli protiv Gruzije u utorak (18.00).

"Luka Modrić će već u ponedjeljak biti u Madridu gdje će započeti pripreme za sljedeće utakmice Reala (Real Sociedad i PSG) nakon što je s ljudima u Hrvatskom nogometnom savezu dogovorio odustajanje od nastupa u prijateljskoj utakmici s Gruzijom u utorak. Realova 'desetka' je ovu odluku donijela nakon što se Hrvatska već plasirala na Europsko prventvo, a također, znajući da će klub biti zahvalan na ovakvom potezu, pogotov jer se Modrić s dva posljednja reprezentativna okupljanja vraćao lakše ozlijeđen. Nakon ta dva slučaja, i nesretnih ozljeda, Modrić je donio odluku koja će sigurno biti pozdravljena u klubu", zaključuje Marca.

Oko 10 sati stigla je i potvrda iz HNS-a.

"Modrić će se u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem danas vratiti u Real, s kojim ga očekuje naporni dio sezone. Kapetan Vatrenih tako će, nakon velikog slavlja protiv Slovačke, kada je predvodio Hrvatsku do plasmana na 11. veliko natjecanje u hrvatskoj povijesti, fokus usmjeriti na klupske napore. Dalić je u obzir uzeo činjenicu da se Modrić dva puta vraćao u Madrid ozlijeđen nakon reprezentativnih utakmica te da je u interesu Luke i reprezentacije da ga se poštedi ovog prijateljskog susreta koji se igra u utorak 19. studenoga u 18:00 sati u Puli", stoji u priopćenju HNS-a.

Reprezentacija će u ponedjeljak trenirati na Rujevici, a u Pulu ide u utorak, na dan utakmice.

Linker
14. travanj 2024 21:54