Antonio Bronić / REUTERS
ODLIČNA ATMOSFERA

VIDA NE DOPUŠTA OPUŠTANJA KOD VATRENIH 'Zasluženo smo prvi, ali ne planiramo živjeti na staroj slavi već radimo punom parom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2017. 22:02

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji vodeća Hrvatska nastavlja ove nedjelje u Reykjaviku, dvobojem protiv prvog pratitelja na tablici, Islanda.

"Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, mislim da možemo pobijediti. Sve je u našim rukama, no treba to pokazati na terenu. Dobro smo igrali u ovim kvalifikacijama, zasluženo smo prvi, ali ne živi se na staroj slavi te pristupamo ovoj utakmici maksimalno ozbiljno", kaže Domagoj Vida.

"Dobro ih poznajemo, pratili smo ih na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a teško smo ih svladali ove jeseni u Zagrebu. Znamo njihove prednosti i mane, ali mislim da imamo kvalitetnije igrače", dodaje.

Izabranici Ante Čačića za taj se okršaj pripremaju u Sv. Martinu na Muri, gdje ne nedostaje dobrog raspoloženja.

"Atmosfera je u reprezentaciji uvijek odlična. Družimo se, opušteni smo, ali radimo punom parom. Hvala navijačima na podršci, lijepo nam je trenirati pred tisuću ljudi. Vidi se da ljudi žive za nas, ne samo ovdje, već u cijeloj Hrvatskoj. Želimo nastaviti tako kako bismo obradovali narod, sigurno stigli do Rusije i tamo napravili velike stvari", ističe Vida, koji je zahvalio svima koji rade na izvrsnom gostoprimstvu.

S obzirom na ozljedu Ćorluke, Vida će u obrani zaigrati s Mitrovićem ili Lovrenom:

"Igrao sam nekoliko utakmica i s Mitrovićem i s Lovrenom. Pokazali smo da možemo vrhunski odraditi svoj posao i vjerujem da ćemo dobro zatvoriti obranu - naravno, uz pomoć cijele momčadi jer ne ovisi obrana samo o dvojici stopera ili obrambenoj četvorki, nego o kompaktnosti. U napadu, s druge strane, sigurno ćemo nešto zabiti".

Kakva je klupska budućnost Domagoja Vide?

"Ima upita, ali sada je jedino važno da Hrvatska pobijedi na Islandu, a po povratku možemo slaviti i Modrićev i Kovačićev naslov u Ligi prvaka", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 10:57