Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
JASAN STAV

VIDA O MANDŽUKIĆU I KALINIĆU 'Nadam se da ćemo Mandžu što prije zaboraviti, ali nisam siguran u to. Nikola je dobrodošao ako zakopa ratnu sjekiru...'

DOMAGOJ VIDA Kapetan vatrene vrste na utakmici s Jordanom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2018. 10:06

Domagoj Vida zahvalio se izborniku na šansi da bude kapetan.

- Najvažnije da smo svladali Jordan i vratili se na pobjedničke staze, nakon što u tri utakmice poslije Svjetskog prvenstva nismo imali pobjedu. Mučili smo se, to je točno, no sljedeći mjesec nastavit ćemo pobjeđivati - komentirao je Vida susret u kojem su zabijali stoperi.

Atmosfera je popravljena u odnosu na Elche.

- Nakon 6:0 nije bilo ugodno započeti sljedeću utakmicu i to protiv jake Engleske. Nismo izgubili, igrali smo, svi znamo, pred praznim gledalištem, što je bio još jedan dodatan minus za nas, ali odigrali smo neodlučeno, a kako su Englezi svladali Španjolske sad je sve otvoreno u skupini. Međutim, nama je najvažnije da smo ovaj mjesec, što se reprezentacije tiče, zaključili pobjedom, a u studenom ćemo biti pravi. Dizat ćemo formu u klubovima, nadam se da se nitko neće ozlijediti, da ćemo nastaviti uzlaznom putanjom.

Čak pet žutih kartona na Rujevici sugerira da je utakmica bila šarf, ne baš tipična za prijateljske.

- Na kraju je tako ispalo, mislim da smo mi malo krivi, dopustili smo im previše da se razmašu, nismo bili dovoljno brzi na lopti, igrali smo malo sporije, to je njima omogućilo i prostora i vremena, a kad je tako stigne se i udariti. No, na izborniku je da to analizira, svi su dobili šansu.

Kako gleda na igrače koji su nakon Svjetskog prvenstva dobili priliku poput Santinija, Livaje, Bartoleca…

- Svi su pokazali dobre osobine. Teško je nadomjestiti Mandžukića i druge kojih nema. Nadam se da će netko proraditi već za sljedeće okupljanje, a da ćemo Mandžukića što prije zaboraviti, makar nisam siguran u to.

Javlja li vam se Mandžukić?

- Javlja se, kako ne. Čujemo se redovito, na svako okupljanje zove, pita gdje smo i što smo, kakav je hotel i sve ostalo. Nedostaje mu reprezentacija i mislim da se ipak prerano oprostio.

Kakav je stav momčadi o eventualnom povratku Nikole Kalinića, ako se dakako ispriča?

- Ne moramo trošiti riječi kakav je igrač, sigurno bi dobro došao, ne samo Hrvatskoj nego svakoj reprezentaciji i klubu. Na njemu je sve. Mi bismo ga prihvatili dobro, a uvijek je mjerilo teren. Možemo pričati koliko god želimo, ali sve se vidi na terenu. Ako se odluči vratiti i ukoliko on i izbornik, kako se kaže, zakopaju ratnu sjekiru, dobrodošao.

Od starta se ističe da u Ligi nacija nema imperativa rezultata, no otvorila se mogućnost osvajanja skupine, hoće li se sada javiti pravi natjecateljski motiv da se dobiju ove dvije utakmice i ode na Final Four?

- Ispričat ću se, ali nije baš najbolje pitanje motiv. Uvijek imamo motiva igrati za našu reprezentaciju. Hrvatska svaki put ide na pobjedu, pogotovo nakon ovog Svjetskog prvenstva. Kad dođeš u našu zemlju, pred naše ljude, to je najveći motiv. Nama ne treba dodatni poticaj u imenu protivnika koji je s druge strane. Dobro je da se ovako zakuhalo, znamo da možemo, pokazali smo da možemo. Nismo najbolje ušli u to, ali to emocionalno pražnjenje se jako dobro vidjelo. Ja sam osobno, iskreno, tek sada shvatio što je to emocionalno pražnjenje. Sigurno da ćemo biti pravi kroz sljedeće utakmice.

Kako se nosite s popularnošću jer evidentno ste jedan od najobožavanijih Vatrenih?

- Ne bih previše o sebi, trudim se i pokušavam ostati na zemlji. Mislim da sam i dalje isti kao u danima kad sam igrao u Osijeku. Svima je poznato da sam veseljak i da me to nije nimalo promijenilo. Najbolji pokazatelj su ljudi, pogotovo djeca, njima ne možeš ništa sakriti.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 08:24