Screenshot: HTV

NEMA DILEME

VIDEO: CIJELA HRVATSKA JE SKOČILA NA NOGE, ALI PROBLEM JE U NOVIM PRAVILIMA Oko sokolovo briljira: 'Nisam trebao ni doći na analizu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.11.2017. u 14:25

 • Gianluca Rocchi, 44-godišnji talijanski arbitar, bio je sporedna figura utakmice. Za suca idealna uloga i najbolja opisna ocjena u susretu iza kojeg je ostaju pitanja glede sudačkih odluka. Sve čisto, sve jasno i Rocchi neprimjetan. Autoritativno je Talijan držao utakmicu pod kontrolom od prve do zadnje minute.

  - Nisam trebao ni doći za analizu - s osmijehom je ustvrdio Mateo Beusan, Oko Sokolovo HTV-a.

  - Rocchi je sudio jako dobro - dodao je Beusan.

   

  U prvom dijelu bez pogreške, bez spornog detalja. Jedanaesterac u 13. minuti bez prigovora, kao i žuti karton koji je dodijelio vrataru Karnezisu nakon prekršaja nad Kalinićem. Pravila su jasna, žuti karton je disciplinska mjera za kojom poseže sudac u takvim situacijama.

  - Ispravna odluka suca glede jedanaesterca i sankcije žutog kartona - potvrdio je i Beusan.

   

  Sve ostalo u prvom dijelu proteklo je bez zamjerke na račun Rocchija i njegovih pomoćnika. Vidio je Talijan sve “male” prekršaje, pravovremeno uočavao udaranje po nogama Kalinića i Modrića, ali puštao je i kontakt igru kreirajući kriterij koji je dopuštao igru bez nepotrebnog “sjeckanja”. U nastavku Rocchi u identičnoj formi, uvijek blizu mjesta događaja, osjećao je igru i pravovremeno sankcionirao rijetke prekršaje.

  - Znao je zaštititi najboljeg igrača Hrvatske Luku Modrića na kojem je bilo najviše prekršaja - konstatirao je Beusan.

  Ukupno je 19 prekršaja svirao u čvrstoj muškoj igri gdje nije dopuštao nikakve grubosti.

  Za kraj treba reći, sreću nosi Rocchi Hrvatskoj. I treća utakmica koju je sudio Vatrenim donijela im je pobjedu. Da je češće Rocchi sudac Hrvatskoj...