CROPIX
VATRENO OKUPLJANJE

VIDEO: DALIĆ IZNENADIO POPISOM! DVA NOVA IMENA NA LISTI, PRETPOZIV DOBIO I NAJBOLJI STRIJELAC HAJDUKA 'Nikoga nismo zvali napamet...'

Izbornik srebrnih Vatrenih Zlatko Dalić objavio je popis igrača koji konkuriraju za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Walesa - 8. lipnja u Osijeku - te prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. svibanj 2019. 11:08

Osim već standardnih imena na popisu su osvanula i dva nova imena, a to su Filip Benković (Caltic), te Dario Melnjak (Rizespor). Također valja istaknuti kako je izbornik pretpozive uručio još trojici nogometaša, Mili Škoriću, Miji Caktašu te Josipu Posavcu.

- Razgovarao sam s igračima i dogovarao kad se tko treba priključiti, jer znamo da Lovren i Kovačić igraju finala europskih natjecanja i stići će nešto kasnije. Svjesni su svi situacije u kojoj se nalazimo i da to do sada nije bilo dobro. Kako god bilo posložit ćemo momčad. Brine me što neki igrači ne igraju i što nisu u optimalnoj formi, pogotovo naš zadnji red. Svaki igrač koji je završio prvenstvo je dobio mali program treninga kako bi se što bolje pripremio, a nekima je potreban odmor. Jasno je meni da je većina već na odmorima i da su ih u klubu potrošili maksimalno, ali se nadam da znaju što ih čeka protiv Walesa. Nama se dogodio kiks, ali moramo u budućnosti biti koncentriraniji - rekao je izbornik pa pojasnio svoj odabir:

- Melnjak je lijevi bočni, na toj poziciji u posljednje vrijeme imamo dosta problema. On igra dobro i želimo ga vidjeti. Benković je imao dobru sezonu u Celticu i smatramo da može pomoći. To je način na koji smo željeli pojačati momčad, s nekim novim igračima. Nismo ih zvali napamet, nego smo sve provjerili i vjerujem da nisam pogriješio.

Problem vratara? Kalinić je već neko vrijeme ozlijeđen i nestao je s radara u klubu?

- On je otišao na operaciju i vratio se treninzima. Naravno da ovo nije najbolja vijest i činjenica da nije branio ali kada nam se priključi vidjet ćemo kakva je točno situacija. Ali, ne brinem, iiamo dobre vratare.

Wales? Ramesy je odavno završio sezonu, a Bale ne igra. Što to znači za Hrvatsku?

- Možda je to dobro da dva glavna igrača nisu u formi, ali reprezentacija je nešto posebno. Bale je brz igrač koji traži prostor i koji će ga sigurno imati u pojedninim trenucima, ali pornaći ćemo način da ga zaustavimo. Osim Balea i Ramseyja imaju i dva dobra napadača tako da ćemo morati paziti na sve.

I ovoga puta izbornik ima problema s dosta ozlijeđenih igrača. Vrsaljko, Pjaca, Pivarić su duže vrijeme izvan stroja, a ne igra niti Strinić. Proteklog vikenda ozlijedili su se i Ante Rebić i Nikola Vlšić. Napadač Eintrachta ima problema s leđima, a veznjak CSKA sa gležnjem.

- Rebić je u susretu protiv Bayerna ozlijedio leđa i danas će imati kontrolu nakon čega ćemo biti pametniji. Vlašić je ozlijedio gležanj, vidjet ćemo kakva je situacija s njima. Dosta stvari nam ne ide u prilog, ali ponavljam nemamo izbora, moramo ići na tri boda.

Utakmica između Hrvatske i Walesa na rasporedu je 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Okupljanje "vatrenih" je 29. svibnja u Splitu, a 31. svibnja će u Omišu odigrati prijateljsku utakmicu protiv istoimenog kluba. Istog dana lete za Krk, a pripreme za ogled s Walesom odradit će u Rijeci.

U prva dva kola svjetski doprvaci su upisali pobjedu i poraz. Na otvaranju kvalifikacija Hrvatska je u Zagrebu pobijedila Azerbajdžan sa 2-1, a potom je u Budimpešti izgubila od Mađarske sa 1-2.

Trenutačno u skupini E Slovačka, Wales, Hrvatska i Mađarska imaju po tri boda dok je Azerbajdžan bez bodova.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Karlo Bartolec, Filip Benković, Dario Melnjak

Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Bruno Petković

Pretpozivi: Mile Škorić, Mijo Caktaš, Josip Posavec

Linker
18. travanj 2024 14:27