Mandžukić
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
KAKO SE KOVALO SREBRO

VIDEO: DALIĆ JE UOČI UTAKMICE KOJU JE HRVATSKA ČEKALA 20 GODINA IMAO ČITAVU SILU PROBLEMA 'Kada ga je doktor vidio blijedog s podočnjacima...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2019. 20:38

U svom petom nastupu na svjetskim nogometnim prvenstvima reprezentacija Hrvatske je tog 11. srpnja. 2018. po drugi puta u povijesti izborila mjesto u polufinalu pobijedivši u četvrtfinalu odigranom u Sočiju reprezentaciju Rusije boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Na red je zatim stigla Engleska, utakmica koju je Hrvatska čekala 20 godina i nova drama od 120 minuta. Englezi su došli na susret prvih pet minuta kada su i poveli pogotkom Trippiera, ali poslije ih nije bilo. Hrvatska je uspjela zaustaviti sve njihove pokušaje, najboljeg strijelca Harryja Kanea ostavili smo bez udarca u okvir. Sjajni Perišić nam je donio izjednačenje, a fantastični Mandžukić je u produžecima pogodio za 2:1 i veliku pobjedu protiv starih rivala.

Kako su tekle pripreme za utakmicu, kako je izbornik Zlatko Dalić odabrao udarnu momčad i s kakvim je sve problemima bio suočen uoči okršaja protiv Gordog Albiona otkriva novinar Sportskih novosti, Dražen Antolić ujedno i autor 'Rusije naših snova', knjige o povijesnom uspjehu Vatrenih. POGLEDAJTE VIDEO!

Linker
25. travanj 2024 10:30