SPEKTAKL U LIVERPOOLU

VIDEO: HRVATSKA NOKAUTIRANA NA ANFIELDU Neymar uništio obranu i Subašića, a Vatrene je na kraju dotukao Lovrenov suigrač!

Prekrasne slike stigle su s prijateljske utakmice Hrvatske i Brazila na Anfieldu, ali i loše vijesti s travnjaka. Vatreni su krenuli sjajno, s Kramarićem umjesto ozlijeđenog Mandžukića u napadu, ali i Vidom na lijevom beku, te Lovrenom i Ćorlukom u obrani, imali tri velike prilike u prvom poluvremenu, a onda je u igru nakon četiri mjeseca ušao - Neymar! Na kraju, Brazil je slavio s 2:0, a Hrvatska niti u četvrtom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Selecao.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2018. 13:54

HRVATSKA - BRAZIL 0:2 (Neymar 69', Firmino 90'+3')

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko (Jedvaj, 88), Ćorluka (Ćaleta-Car, 52), Lovren, Vida, Badelj (Brozović, 61), Rakitić (Bradarić, 83), Rebić (Pjaca, 64), Modrić (Kovačić, 58), Perišić, Kramarić.

BRAZIL: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda (Marquinhos, 65), Marcelo (Filipe Luis, 60), Paulinho, Casemiro, Fernandinho (Neymar, 46), Coutinho (Fred, 82), Jesus (Firmino, 60), Willian (Taison, 82).

STADION: Anfield GLEDATELJA: 42.000 SUDAC: Michael Oliver (Engleska)

Hrvatska niti u četvrtom sudaru s Brazilom nije došla do pobjede, ubilježila je treći poraz. Ne ide nam s Brazilcima. Valjda će na bolje ići s Argentinom. Jer ovu utakmicu je Zlatko Dalić najavio kao probu za Gaučose. Vatreni su izgubili, nikad nije dobro izgubiti, ali nisu razočarali. Odlučio je jedan od najboljih svjetskih napadača Neymar, fenomenalnim potezom i pogotkom. Istina, Hrvatima nije trebao onaj drugi primljeni pogodak u sudačkoj nadoknadi, tu je bilo dekoncentracije koja se ne bi smjela događati u Rusiji.

Ono što bi trebalo zabrinuti Dalića je dojam da će Vatreni imati problem s efikasnošću na Svjetskom prvenstvu. Danas nismo vidjeli previše arsenala koji bi obećavao pogotke. Najbliže je bio jučer najbolji hrvatski napadač Ante Rebić, ali mu je Alisson u drugom poluvremenu izvrsno obranio udarac. Nekih drugih većih prilika nije bilo. Ali dobro, s druge strane je bio moćni Brazil. Nije isto zabijati njima ili recimo Nigeriji ili Islandu.

Ali Dalić je sigurno dobio odgovore na neka pitanja. Recimo, Ćorluka je spreman za Rusiju, Rebić je pokazao da mora biti u udarnoj postavi, Duje Ćaleta-Car da je on taj koji treba biti dio eskpedicije.

Sudar Hrvata i Brazila, naročito u prvom poluvremenu, nije djelovao kao prijateljska, još manje revijalna utakmica. Bili smo svjedoci čvrstih startova, ponekad i neopreznih, dosta posla imali su fizioterapeuti i liječnici. Kod Vatrenih na travnjaku su dugo ležali Vrsaljko, Rebić i Vida, kod Brazilaca Danilo i Marcelo... Nakon jednog neopreznog starta Fernandinha, Vrsaljko je pet minuta prije kraja prvog poluvremena dobio jak udarac u glavu, nastavio je igrati s povezom.

Definitivno, utakmicu su očito jedni i drugi shvatili ozbiljno. Jasno, sigurno nisu ponudili sve što mogu, prave stvari ostavili su za SP, ali definitivno su htjeli ostaviti dobar dojam.

Zlatko Dalić izveo je sastav koji nije najavljivan u medijima. Dobro, bilo je jasno da će u napadu nakon ozljede Mandžukića zaigrati Kramarić, ali u obrambenom dijelu odlučio se na lijevi bok postaviti Domagoja Vidu, dok su stoperske pozicije igrali Lovren i Ćorluka. Je li jučerašnji sastav s Anfielda i udarni sastav za Rusiju? Naravno, uključujući i Mandžukića...

U prvih 45 minuta gledali smo uglavnom ravnopravan ogled, bez pravih prilika. Čak su naši momci u nekim dijelovima bili opasniji - da su bili malo konkretniji, možda se mogla tresti Alissonova mreža. Najbliže pogotku Hrvatska je bila u 13. minuti. Luka Modrić je izveo korner. Dejan Lovren sjajno je skočio, jako pucao glavom, ali je lopta za nekoliko centimetara otišla pokraj vratnice.

Mogao je Lovren zabiti na svom stadionu, ali zaista je malo nedostajalo. Dvije minute kasnije Kramarić je opalio s nekih dvadeset metara, Alisson s tom loptom nije imao prevelikih problema. Bilo je još nekoliko dobrih prodora po boku, Perišića, Rebića i Vrsaljka, ali centaršutevi nisu pronalazili svoj cilj, činilo se da ponekad nedostaje samo onaj 'konačni dodir'. Valja napomenuti da su Rebić i Perišić mijenjali mjesta i nije to izgledalo loše...

Brazilci su najizgledniju priliku u prvom poluvremenu imali nakon jednog udarca Coutinha, ali nije se u konačnici zbilo ništa preozbiljno za hrvatsku obranu. E, onda je početkom drugog dijela ušao Neymar. To je bila odluka - kad nitko od Brazilaca nije mogao zabiti, on jest... Na kraju je poentirao i Firmino, zvuči uvjerljivije za Brazil nego je to izgledalo na travnjaku.

Linker
18. travanj 2024 16:52