Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia's Ivan Rakitic and Luka Modric speak with referee Cunyet Cakir at half time REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

ŠEST STARTERA IZ FINALA SP-A?

VIDEO: HRVATSKA PROTIV ŠPANJOLSKE ZNATNO JAČA! Ovo su Vatreni s kojima Dalić planira otvoriti derbi u Ligi nacija, jedna pozicija potpuno otvorena!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2018. u 20:00

 • Vatreni su odradili posljednji trening u Portugalu, u nedjelju u 10 sati lete u Španjolsku gdje ih u utorak u 20.45 čeka veliko otvaranje Lige nacija.

  Hrvatski će nogometaši aterirati u zračnu luku Alicante, te se zaputiti u hotel koji se nalazi u mjestu Algorfa, u okolici Alicantea.

  U subotu je izbornik Zlatko Dalić imao na terenu 21 igrača, jedino je Domagoj Vida bio još na poštedi, na biciklu u teretani kraj terena. No, pretpostavlja se da će i Vida biti spreman za igru. Raspoloženje u momčadi je vrlo dobro, postoji optimizam da se može napraviti dobar rezultat u Španjolskoj.

  Šime Vrsaljko se protiv Portugala nije osjećao sasvim fit, ali kaže da je sada sve u redu.

  Bude li Vida doista zaigrao u Elcheu, kao što je najavio, Zlatko Dalić će na Španjolsku vjerojatno sa šestoricom startera iz finala Svjetskog prvenstva. Dolazi Ivan Rakitić, a logičnim se čini da krene Marcelo Brozović koji je bio na klupi u Faru.

  Sportske novosti

  Iako izbornik još ima vremena sve detaljno odvagnuti, najbliže je da će Ligu nacija otvoriti postava (4-3-3): L. Kalinić - Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić - Modrić, Brozović, Rakitić - Pjaca, Livaja, Perišić.

  Napad je dakako otvoren. Hoće li ponoviti sastav od četvrtka ili odabrati neku drugu opciju, sa Santinijem, ili možda čak Kovačićem ofenzivnije? Kako je istaknuo da se Pjaca diže, a pamti se njegova vrlo dobra igra protiv Španjolaca na Euru 2016. godine u pobjedi u Bordeauxu, i budući da je Livaja u prvom ogledu bio u prednosti pred Santinijem, čini se da oni imaju “pole position”.

  Dalić je rekao: “Livaja i Santini sa Španjolskom će još jednom dobiti šansu.” U Faru nisu imali puno lopti, najteže je napadačima kad se ne igra konkretno, iako je Livaja značajno sudjelovao kod Perišićeva pogotka. I zato što je izborio loptu, i kasnije imao pas Kovačiću.

  Iz drugih medija