Getty Images
PIŠE DRAŽEN ANTOLIĆ

VIDEO: HRVATSKA VIŠE I NEMA PUNO IZBORA Nakon ovakva dva gola Interova junačina mora ući u udarnu postavu Vatrenih

VATRENI VIKEND Hrvatski reprezentativci u akciji uoči reprezentativnog tjedna, najbolji učinak definitivno je onaj veznjaka Intera kod Beneventa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. listopad 2017. 00:39

Marcelo Brozović eksplodirao je kao naručen, s dva gola donio je Interu pobjedu na gostovanju kod Beneventa i poslao poruku - mogao bi biti jak adut u finišu kvalifikacija. No, Brozović je rijedak bljesak Vatrenih ovog vikenda. Anti Čačiću igrači dolaze u šarolikoj formi. Matej Mitrović, stoper koji bi trebao zamijeniti Dejana Lovrena, opet je ostao prikovan za klupu Bešiktaša.

Brozović, koji je sredio Island u Zagrebu (2:0), kojeg je ove sezone trener Spalletti “vozio” u trokutu teren-pričuve-tribine, pogodio je mrežu u 19. i 22. minuti. Prvo glavom sa 11 metara, nakon ubačaja Candreve s lijeve strane, a zatim fantastično iz slobodnjaka s dvadesetak metara u lijeve rašlje. A izravan gol iz slobodnog udarca za hrvatsku reprezentaciju dugo je već nedokučivo ostvarenje. Djelovao je u sredini, iza napadača, kao playmaker, dok je u nacionalnoj vrsti najčešće bivao na desnoj strani.

Odmah repriza

Brozović je izvodio i kornere, dobio je golemo povjerenje šefa struke i odigrao najbolju utakmicu u tekućoj sezoni. Dodao je gas, u pravi čas. Naravno da je proslavio s Epic Brozo pozom. I zapalio Instagram. Na travnjaku je ostao svih 90 minuta.

- Zašto sam stavio Brozovića na mjesto razigravača? Zato što je on igrač koji zna nogomet. Daje lopte koje ne očekujete. Sretan sam kako je odigrao, mnogo sam igrača rotirao u toj ulozi - rekao je Luciano Spalletti koji inzistira na kretanju nogometaša i ulasku u kazneni prostor bez lopte, što je Brozović odlično akceptirao i demonstrirao kod prvog gola.

Ali kroničari Intera ističu - to treba pokazivati u kontinuitetu, što mu je najveći problem. Za Finsku i Ukrajinu dodajemo - hoćemo reprizu odmah!

Dok je Brozović ozario izbornikovo lice, Ivan Perišić i Nikola Kalinić ostali su mokrog baruta. Perišić, koji je uz Icardija, jedna od glavnih zvijezda Intera, nije imao najbolji dan. Trudio se, nudio, pucao, jedan mu je šut vratar skinuo ispod grede, u šansi nije dobro reagirao. Također je igrao 90 minuta.

Nije to bila briljantna predstava Intera, no Brozović je bljesnuo prvim golovima ove sezone. Čačić ga je uvijek cijenio i forsirao, no njegovi su učinci bitno varirali. Izbornik ga sad itekako treba raspoloženog. Vatrenima dramatično nedostaju golovi, u četiri ovogodišnje kvalifikacijske utakmice strijelci su bili samo Nikola Kalinić i Domagoj Vida, po jednom. Zato je njegova igra najugodnija vijest za izbornika ovih dana.

Vincenzo Montella odmorio je Kalinića s Rijekom, međutim hrvatski centarfor, koji s Milanovom sedmicom “kopira“ Andrija Ševčenka, natrčao se, borio, imao i šansu, ali ostao je na dva gola zabijena za crveno-crne u šest nastupa u Serie A. I to Udineseu. Pritom je u četiri navrata bio u startnoj postavi. U 67. minuti Manolas ga je spriječio da možda usmjeri utakmicu drugačije, ovako Roma je pokupila vrhnje i dokazala da je Milan daleko od vrha. Kalinić je zamijenjen u 79. minuti.

Marko Rog dobio je 20 minuta u pobjedi Napolija nad Cagliarijem 3:0. Milan Badelj odradio je cijeli susret, ali njegova Fiorentina pala je na gostovanju kod Chieva u Veroni.

Santini djeluje dobro

Andrej Kramarić je, poput Brozovića, imao dirigentsku rolu, Julian Nagelsman stavio ga je u vezni red na gostovanju kod Freiburga. Poraženi su 3:2. Kramarića dosta košta seljenje na razne pozicije, učinak mu ove sezone pati. U 12 službenih utakmica tek u dva navrata bio strijelac, uz tri asistencije. S Finskom je u Tampereu bio starter, pa i dodavač za pogodak, pravi Kramarić treba Čačiću na Rujevici. A koliko je ovog časa pravi?

Od špica ponajbolje djeluje Ivan Santini, opet je donio pobjedu Caenu, ovaj put u Rennesu. Iako se piše autogol, Santini ga je iznudio. Ipak, on je u državnom sastavu napadač u sjeni.

Ni Ivan Rakitić, ni Šime Vrsaljko nisu bili u udarnom sastavu. Rakitić je za Barcelonu odigrao drugo poluvrijeme, njegovim ulaskom izvedba je postala tečnija, a i zabijena su sva tri gola. Kod posljednjeg je sudjelovao, zadnja asistencija za Messija ipak je bila Luisa Suareza. Diego Simeone s Atleticom igrao s trojicom u obrani, sredinom nastavka uveo je Vrsaljka na desnog braniča umjesto Griezmanna, Simeone previše eksperimentira, s gostovanja kod Leganesa donijeli su samo 0:0.

Lovre Kalinić, koji je oporavkom Danijela Subašića relaksiran obveze da stane na gol, primio je dva gola. Club Brugge matirao je njegov Gent 2:1. Branio je cijelu utakmicu. Nije se radovao ni Duje Čop jer Standard je pao na gostovanju kod Anderlechta 1:0. Čop je bio centarfor i imao punu minutažu. Mario Pašalić igrao je tek završne tri minute za Spartak.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 19:43