Screenshot: Instagram
OBILAZI CIJELU EUROPU

VIDEO: IZBORNIK ZLATKO DALIĆ MEĐU LEGENDAMA U MADRIDU Evo što je izbornik snimio iz prvih redova Santiago Bernabeua dok je gledao Luku Modrića

ZLATKO DALIĆ Izbornik i njegov pomoćnik Ivica Olić obilaze Europom hrvatske reprezentativce, a večeras su bili u Madridu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. veljača 2018. 00:12

Izbornik Zlatko Dalić i pomoćnik Ivica Olić u utorak su sletjeli u Madrid, a večeras su na Bernabeuu uživo pratili europski derbi veljače između Reala i PSG-a.

- Šansa je to da pogledamo veliku utakmicu, ali i da posjetimo naše igrače Modrića, Kovačića i Vrsaljka - kazao nam je izbornik Dalić prije utakmice.

Nakon susreta, Dalić je na svom Instagram profilu objavio kako je prošlo druženje u Madridu. Na fotografiji iz jednog madridskog restorana natiskala su se velika imena hrvatskog nogometa - Ivica Olić, Darijo Srna, Mario Stanić i Šime Vrsaljko, a izbornik je objavio i video Ronaldova pogotka iz jedanaesterca iz prvih redova tribina Santiago Bernabeua.

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Očito je da Dalić ne gubi vrijeme i obilazi Europu, viđa se s reprezentativcima, i sigurnima za Svjetsko prvenstvo, i onima koji su na rubu liste 23. Naravno, ne može sve stići i obići.

In Madrid before Champions League game between Real and PSG

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Prvo su on i Olić bili u Njemačkoj gdje se Dalić vidio s Markom Pjacom, a Olić s Andrejom Kramarićem, potom je Dalić otišao u Italiju, pratio je uživo susret Udinese – Milan. Jasno da je u prvom planu bio Nikola Kalinić, dok je Olić boravio u Belgiji, na utakmici Cluba Bruggea, popričao je s trenerom Ivanom Lekom i hrvatskim igračima koji nastupaju u toj državi, s kojima se stigao naći.

U Madridu neće boraviti dugo...

- Plan mi je da u subotu budem na utakmici Osijek - Rijeka, dakako i u nedjelju na derbiju Dinamo - Hajduk. Budem li to sve mogao pokriti. No, sigurno je da smo sljedeći tjedan u Münchenu na dvoboju Bayerna i Bešiktaša u Ligi prvaka, zbog Domagoja Vide koji igra za goste. I tako dalje... Gdje ja ne mogu, ide Olić, a često smo skupa. Radimo i obilazimo, želimo biti u kontaktu s igračima da vidimo kako ćemo dalje - konstatirao je Dalić.

Premijerni nastup nacionalne vrste 2018. godine je 23. ožujka s Peruom u Miamiju, to znači da će petnaestak dana ranije izbornik napraviti popis igrača koje tamo vodi. Kazao je da će Vatreni igrati u prvom sastavu, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li baš svi na put. Kako je Dalić kratko izbornik jer uskočio je u finišu kvalifikacija, iako su i prethodnici putovali da bi se vidjeli s igračima, njemu je to značajno da stvori priču za Rusiju. Igračku, taktičku i atmosfersku, u kojoj će sve svi naći.

U tom smislu bilo bi poželjno da u Americi budu devet dana kompletni na okupu jer mogli bi napraviti dobru pripremu za svibnja i lipanj. Kroz treninge i razgovore. Dakako, i čuje se s njima, zove ih kad se dogodi nešto aktualno. Primjerice, Brozovića je kontaktirao na zadnji dan prijelaznog roka i neuspjelog transfera u Sevillu.

Linker
26. travanj 2024 06:41