CROPIX
EURO U17 HRVATSKA

VIDEO: KAKAV PEH ZA MINI VATRENE! BILI NA KORAK DO BODA, A ONDA SE UKAZALA PRVA ZVIJEZDA TURNIRA Hrvatska porazom otvorila 'skupinu smrti' na Euru

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva kojemu je domaćin u Rijeci izgubila od Italije sa 0-1 (0-0).
Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2017. 11:54

HRVATSKA - ITALIJA 0:1

Strijelci: 0:1 - Keane (78)

HRVATSKA (4-3-3): Kotarski - Hlevnjak, Nekić, Radić, Čolina - Hanuljak, Franjić, Pršir (od 63. Krizmanić) Kreković 6 (od 72. Mitrović), Šego, Marin (od 76. Baturina)

ITALIJA (4-4-2): Ghidotti - Candela (od 53. Belodi), Anzolin, Bettella, Campeol - Portanova, Rizzo Pinna (od 74. Biancu), Caligara, Visconti - Merola (od 65. Mignato), Kean

----------------------------------------------------------------

Najveću priliku u prvom poluvremenu Hrvatska je imala u 17. minuti kada je nakon igranja rukom Keana dobila slobodni udarac sa samog ruba kaznenog prostora, ali Franjićev pokušaj blokirao je obrambeni zid Talijana. Talijani su u prvih pola sata bili potpuno bezopasni, a onda je u 32. minuti njihov prvi napadač Kean izbio sam pred našeg vratara Kotarskog, ali je mladi vratar zagrebačkog Dinama odlično reagirao.

Hrvatska je bolje otvorila i drugo poluvrijeme i činilo se kako je trebala dobiti kazneni udarac nakon prekršaja na Prširu, no portugalski sudac nije bio toga mišljenja. U nastavku utakmice Italija je bila mnogo bolji suparnik, ali Merola, Vignatoi Kean propustili su brojne izgledne situacije, dok je Dominik Kotarski bio uvjerljivo najbolji igrač naše selekcije.

Ipak, u 78. minuti Moise Kean je svoju četvrtu veliku šansu pretvorio u pogodak, napadač Juventusa je sa 10-ak metara iskosa s desne strane pogodio suprotni kut nemoćnog Kotarskog.

U prvoj utakmici ove skupine Španjolska je također na Rujevici preokretom svladala Tursku sa 3-2.

Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Turske u subotu 6. svibnja također u Rijeci od 13.15 sati, dok će u 3. kolu igrati protiv Španjolske također u Rijeci 9. svibnja (12 sati).

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Rezultati by SofaScore

----------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

80' - KRAJ. Šteta, bili smo blizzu boda...

78' - GOOOL!!! Kean je zaljuljao Nekića lažnjacima, izašao sam pred gol i ovaj put pogodio...

77' - ŽUTI za Šegu zbog novog oštrog prekršaja na Portanovi.

76' - ZAMJENA u Hrvatskoj. Izašao je Marin, ušao Baturina.

74' - Ponovno je ostao Kean oči u oči s Kotarskim, no još je jednom kao pobjednik iz tog duela izašao hrvatski golman.

74' - ZAMJENA u Italiji. Izašao je Rizzo Pina, ušao Biancu.

72' - ZAMJENA u Hrvatskoj. Izašao je Kreković, ušao Mitrović.

69' - Kean se lijepo oslobodio i pucao s nekih 19 metara iskosa s desne strane, ali po tko zna koji put spasio nas je Kotarski.

66' - Pobjegao je sada Kean u kontru, dao desno za Viscontija kojem čvrstim startom loptu uzima Čolina u šesnaestercu. Pao je Talijan, ali nije bilo penala. Na odbijenu loptu natrčao je Vignato i pucao neometan s nekih 12 metara, no odlično se postavio Hlevnjak. Čudesno smo se sada obranili!

65' - ZAMJENA i u Italiji. Izašao je Merola, ušao Vignato.

63' - ZAMJENA u Hrvatskoj. Izašao je Pršir, ušao Krizmanić

61' - Omaleni Merola je sada sve iznenadio i skočio najviše, nadvisio Nekića i pucao glavom s nekih 10 metara, ali srećom obranio je njegov udarac Kotarski lijepom paradom

60' - Pao je malo ritam u nastavku. Još je 20 minuta do kraja...

53' - Kean je pokušao iz daljine, ali Kotarski je ponovno na mjestu.

52' - ZAMJENA u Italiji. Izašao je Candela, ušao Bellodi. Inače, član Milana i po vokaciji stoper

49' - Lijepa prilika za Hrvatsku. Čolina je ubacio s lijeve strane, a Kreković se ispred gola u borbi za loptu sudario s Campeolom. No, sudac je ponovno 'nijem'...

46' - Merola je lukavo pucao. Lopta je prošla pored Kotarskog, ali srećom otišla je i pored gola.

44' - Pršir je lukavo iz slobodnog udarca s lijeve strane iz prilično teškog kuta izravno pucao i umalo iznenadio Ghidottija, ali uspio je nekako boksati loptu talijanski golman.

42' - Marin je pao u šesnaestercu Italije nakon duela s Candelom, no sudac je ostao 'nijem'. U nastavku akcije Pršir je napravio prekršaj na Candeli i dobio ŽUTI.

41' - POČELO JE 2. POLUVRIJEME. Bez zamjena na obje strane.

40' - KRAJ 1. POLUVREMENA. Naši su hrabro odigrali prvi dio protiv favoriziranog protivnika i imali svoje prilike za vodstvo. Najveću su ipak imali Talijani, ali odlično je reagirao Kotarski.

32' - SJAJNA OBRANA KOTARSKOG! Visconti je ubacio s lijeve strane. Lopta je preskočila Nekića i došla do Keana koji je ostao oči u oči s Kotarskim, ali zvijezda Juventusa nije uspjela nadmudriti mladog hrvatskog golmana!

29' - Probio je sada Portanova desni bok i ubacio opasno u sredinu, ali previsoko. Pokušao je s druge strane ubaciti Visconti, ali i njegov ubačaj je srećom previsok...

26' - Odlično naši još uvijek drže posjed lopte. Međutim, čvrst je talijanski blok i nema pravog udarca

17' - Franjić je pucao, ali pogodio u živi zid. Pokušao je Franjić i na odbijenu loptu, ali i to je završilo u bloku

16' - SPORNA SITUACIJA! Igrao je Kean rukom na samom rubu svog šesnaesterca. Naši traže penal, ali je portugalski sudac Fabio Verssimo procijenio kako je Talijan ipak bio malo izvan kaznenog prostora

11' - Franjić je dobro natrčao na jednu odbijenu loptu nakon našeg kornera s lijeve strane, ali njegov udarac s nekih 12 metara išao je ravno u Ghidottija

8' - Dobar udarac iz daljine Krekovića, ali odlazi lopta ipak preko gola

6' - ŽUTI za Nekića zbog prekršaja na Keanu koji je opasno probijao lijevi bok

5' - Prva opasnija situacija. Talijani su odlično probili desni bok, ali nije lopta došla do Merole ispred našeg gola. Dobro je ispred njega reagirao Kotarski

1' - Počelo je na Rujevici! Mali podsjetnik za sve, igra se dvaput po 40 minuta!

--------------------------------------------------------------------

U susretu 1. kola A skupine Europskog U-17 prvenstva nogometna reprezentacija Španjolske je u Rijeci pobijedila Tursku 3-2 premda je gubila 0-2.

Turci su sjajno otvorili utakmicu i nakon 10 minuta vodili su 2-0 golovima Umuta Gunesa (5) i Malika Karaahmeta (10). Međutim, Španjolci su do kraja prvog dijela uspjeli izjednačiti, a potom u nastavku u potpunosti okrenuti rezultat.


2-1 Sergio Gomez Goal HD - Turkey U17 vs Spain... by fabiolafarrelly

Golove za 'furiju' zabili su Sergio Gomez (24), Ruiz (33-11m) i Morey (72).

U drugom susretu iz ove skupine u 17.45 na Rujevici se sastaju Hrvatska i Italija.

Rezultati by SofaScore

----------------------------------------------------------------

Mađarska nogometna reprezentacija igrača do 17 godina u srijedu je na stadionu u Velikoj Gorici svladala vršnjake iz Francuske sa 3-2 (1-1) u utakmici skupine B U-17 Europskog prvenstva kojem je domaćin Hrvatska.

Dvostruki strijelac za Mađarsku bio je Csoboth (38, 41), a treći pogodak postigao je Bencze (52). Oba gola za Francuze dao je Gouiri (36, 80+4-11m).

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 14:17