Zagreb, 190319.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije pred utakmicu Europskih kvalifikacija s Azerbajdzanom. Jura Ozmec predao je Luki Modricu nagradu za najboljeg sportasa svijeta u izboru AIPS-a.
Na fotografiji: Luka Modric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

USUSRET KVALIFIKACIJAMA

VIDEO: KAPETAN LUKA MODRIĆ POZIVA NA OPREZ I OZBILJNOST PROTIV AZERA 'Ukoliko ne zaigramo ozbiljno od prve minute oni mogu biti jako nezgodni'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2019. u 18:07

 • Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

  Modriću je nagradu na stadionu Maksimir predao glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

  "Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan," kazao je Luka.

  U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).

  VIDEO: Matko Brusač

  Modrić se osvrnuo i na otvaranje kvalifikacija za EURO 2020. i utakmicu protiv Azerbajdžana. Za kapetana svjetskih doprvaka nema previše dvojbi. Sve osim startne pobjede bio bi veliki neuspjeh.

  "Vjerujem kako ćemo se pokazati u pravom svjetlu i otvoriti kvalifikacije pobjedom. Međutim, ukoliko ne zaigramo ozbiljno od prve minute, Azerbajdžan može biti nezgodna ekipa. Početak je kvalifikacija i važna je utakmica."

   

  Hrvatska je do sada igrala dva puta protiv Azera i to u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. U prvoj susretu Hrvatska je slavila 6-0, a uzvrat u Baku je završio bez golova.

  "Očekujem Azerbejdažn kakav je bio u susretu u Baku. Bit će borbeni, sigurno se neće predati," dodao je Luka.

  Još jednom je ponovio kako uživa igrati u dresu hrvatske vrste i kako nema probema s motivacijom bez obzira na ime suparnika.

  "Nije se teško motivirati, jer svaka utakmica u reprezentaciji je za nas motivirajuća. Motiv je veliki, želimo usrećiti naše navijače," kazao je veznjak Real Madrida.

   

  Iz drugih medija