Screenshot HNTV
BOLAN KRAJ KVALIFIKACIJA

VIDEO: KRAJ SNA O EUROPSKOM PRVENSTVU! U NAPETOM RASPLETU ISPALI I HRVATI I NIJEMCI Pogledajte pogotke iz Sinja i veliko slavlje mladih Norvežana

Hrvatska je u Sinju izgubila od Norveške 2:3. Na Euro idu Norvežani sa sedam bodova, druga je Njemačka sa šest bodova nakon 3:0 pobjede nad Mađarskom, Hrvatska je treća s tri boda, dok su na dnu Mađari s jednim bodom.
Piše: HinaObjavljeno: 26. ožujak 2019. 14:03

HRVATSKA - NORVEŠKA 2:3 (42', 61' Larsen, 50' Vušković (ag)/ 76' Šutalo, 86' Palaversa)

HRVATSKA: Kotarski; Čolina, Smolčić, Vušković, Šutalo; Palaversa, Bulat, Blagaić (od 46. Pršir); Marin, Baturina (od 76. Šipoš), Dolček (od 62. Bušnja)

NORVEŠKA: Klaesson; Tagseth, Fredriksen, Rosler, Jarl; Kitolano (od 52. Hagen), Hove, Johnsen (od 90. Pedersen), Stenevik; Christensen, Larsen (od 90. Kyrgard)

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Armeniji, nakon što je u susretu 3. kola skupine 3 u Sinju izgubila od Norveške sa 2-3.

Odabranicima izbornika Ivana Gudelja za plasman na EURO trebala je pobjeda protiv Norveške, ali i pomoć Mađarske u susretu protiv Njemačke. Na koncu se ništa od toga nije dogodilo. Norvežani su pobijedili Hrvatsku sa 3-2, dok je Njemačka bila bolja od Mađarske sa 2-0.

Plasman na EP izborila je Norveška osvojivši prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, Njemačka je druga s bodom manje, Hrvatska je treća s tri boda, a na začelju su Mađari s tri poraza.

Norveška je povela sa 3-0 golovima Jorgena Larsena (42, 61) i Marija Vuškovića (50-ag), a Hrvatska je do kraja susreta uspjela ublažiti poraz golovima Boška Šutala (76) i Ante Palaverse (88-11m).

U drugom susretu Njemačka je pobijedila Mađarsku sa 2-0, a strijelci su bili Johan Yeboah (34, 53) i Charles-Jesaja Herrman (90+4).

Mladi hrvatski nogometaši su u prvoj utakmici turnira koji je održan u Sinju i Dugopolju u sudačkoj nadoknadi izgubili od Njemačke (1-2), a potom su u 2. kolu pobijedili Mađarsku (2-0). Nažalost, i u trećem susretu su doživjeli poraz.

HRVATSKA - NORVEŠKA 2:3 (42', 61' Larsen, 50' Vušković (ag)/ 76' Šutalo, 86' Palaversa)

HRVATSKA: Kotarski; Čolina, Smolčić, Vušković, Šutalo; Palaversa, Bulat, Blagaić (od 46. Pršir); Marin, Baturina (od 76. Šipoš), Dolček (od 62. Bušnja)

NORVEŠKA: Klaesson; Tagseth, Fredriksen, Rosler, Jarl; Kitolano (od 52. Hagen), Hove, Johnsen (od 90. Pedersen), Stenevik; Christensen, Larsen (od 90. Kyrgard)

TIJEK UTAKMICE:

90' + 4' Kraj utakmice u Sinju. Norvežani su izborili plasman na Euro! Njemačka je nakon 3:0 pobjede nad Mađarskom druga, Hrvatska nakon ovog poraza treća. Na dnu su Mađari.

90' + 2' Crveni karton iz nekog razloga dobio je norveški izbornik...

90' Četiri minute sudačke nadoknade.

86' GOL! 3:2! Kazneni udarac nakon prekršaja na Prširu koji je sigurno izveo Palaversa! Ako do kraja utakmice bude pao izjednačujući pogodak na Euro ide Njemačka. U suprotnom to će biti Norvežani.

83' Redove ne mogu povezati niti jedni niti drugi. Hrvatska neuvjerljivo traži drugi gol.

76' GOL! Hrvatska je smanjila na 1:3 nakon zgodne kombinacije u šesnaestercu Norvežana. Na kraju je od bloka pogodio Šutalo. Asistent je bio Bušnja.

74' Još jedan udarac izvan šesnaesterca odlazi preko gola. Ovoga puta pokušao je Marin...

70' Ništa posebno ne događa se u Sinju, Norvežani unatoč velikoj prednosti preisng još uvijek igraju prilično visoko, dok Hrvatska djeluje nemoćno.

61' GOL! 3:0 za Norvešku, centaršut Christensena s lijevog krila u mrežu je glavom spakirao Larsen. Čini se iz zaleđa...

60' Šutalo neometan s šest metara iskosa puca preko gola nakon dodavanja Marina.

57' Hrvatska je sada zaigrala nešto otvorenije, ali dojam koji Gudeljevi igrači ostavljaju i dalje je dojam bezopasnosti.

50' GOL! 2:0 za Norvešku, autogol Vuškovića nakon kontre Norvežana koju je pokrenuo Kitolano proigravanjem za Larsena. Norveški napadač potkopao je loptu preko Kotarskog, udarac nije išao u okvir gola, ali je Vušković natrčao na nju i slučajno je poslao u vlastitu mrežu. U međuvremenu je i Njemačka povela s 2:0 protiv Mađarske tako da se čini da je priča oko plasmana Hrvatske na Euro nažalost završena...

46' Počelo je drugo poluvrijeme!

45' Kraj prvog poluvremena. Norveška je zabila iz sjajno složene polukontre, odnosno iz prve prave prilike na utakmici.

42' GOL! Norvežani vode 1:0. Hrvatska obrana izigrana je u tri dodavanja. Kitolano je na desnoj strani proigrao Christensena koji povratnom pronalazi Larsena, a ovaj loptu posprema u praznu mrežu.

41' Žuti karton za Dolčeka zbog neopreznog starta na Kitolanu na sredini terena.

37' Prva veća prijetnja Norvežana, Stenevik je pucao iskosa, a Kotarski sigurno hvata njegovu nisku loptu.

35' Njemačka je povela protiv Mađarske 1:0. Trenutno Hrvatskoj za plasman na EP nisu dovoljna tri boda protiv Norveške...

33' Hrvatski reprezentativci do sada su uglavnom pokušavali šutevima izvan šesnaesterca. Nedostaje preciznosti, a i jaka bura nosi loptu prema gore.

27' Bulat šutira s dvadesetak metara, a lopte odlazi metar iznad grede.

22' Sada Klaesson skida i pokušaj Dolčeka. Dvije solidne prilike u manje od jedne minute.

21' Odličan udarac Čoline s ruba šesnaesterca brani Klaesson.

15' Baturina je probao iz daljine, a njegov udarac odlazi pet-šest metara od gola.

11' Drugi ubačaj iz kuta za Hrvatsku. Palaversin centaršut izbija domaća obrana.

9' Norvežani teško prelaze svoju polovinu, ali ozbiljnijih prilika za Hrvatsku još uvijek nije bilo.

5' Dosta pogrešaka na obje strane , iako Hrvatska drži posjed...

1' Počela je utakmica u Sinju!

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 01:53