screenshot
KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO: MINI VATRENI PROKOCKALI PRILIKE I DOŽIVJELI PRVI PORAZ U KVALIFIKACIJAMA Česi ozbiljno ugrozili plasman Hrvatske na Europsko prvenstvo

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) doživjela je prvi poraz u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo u Italiji 2019. i posredno Olimpijske igre u Tokiju 2020.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 23. ožujak 2018. 14:09

ČEŠKA - HRVATSKA 2:1 (Lischka 13' / Hašek 71', Ćaleta-Car 62')

Češka (4-1-4-1): Stanek - Wiesner, Kral, Lischka, Knejzlik - Kulhanek - Trubač, Hašek, Saček, Macek - Pulkrab.
Hrvatska (4-2-3-1): Posavec - Karačić, Šimić, Ćaleta Car, Sosa - Moro, Balić - Halilović, Ćorić, Brekalo - Vlašić.

U svom šestom nadmetanju u skupini 1 izabranici Nenada Gračana poraženi su od Češke 2-1 (1-0) i pali su na drugo mjesto jer je Grčka dan ranije svladala San Marino 4-0.

Česi su se tako, eto, na lijepom malom zelenom stadionu (eh, da su nam takvi!) u Karvini kraj Ostrave, na samoj češko-poljskoj granici, revanširali Hrvatima za onih 5-1 iz Varaždina i vratili se u igru za prva dva mjesta (četiri najbolja drugoplasirana idu u doigravanje), imaju utakmicu manje i gostuju kod vodećih Grka u utorak 27. ožujka, a isti dan naši u Velikoj Gorici (16.30) dočekuju Moldavce.

Oslabljeni za kartoniranog, ali i ozlijeđenog Jakoliša, naši su zaigrali bez pravog napadača, s Vlašićem kao lažnom 'devetkom', pridodavao mu se i Ćorić, no brojne prigode Gračanova 'Dream Teama' nisu uspjeli realizirati ponajprije kapetan Alen Halilović, potom Brekalo, Moro i na kraju džoker Majer. Česi su bili agresivniji i pragmatičniji, iskoristili gotovo sve prilike do kojih su došli.

Domaći su poveli u 13. minuti nakon prekida, napravili blok za strijelca, stopera Lischku, a na sličan način izjednačio je Duje Ćaleta-Car u 62. minuti, na Halilovićev nabačaj iz kuta. Naši su napali, osjetivši da mogu do sva tri boda, ali su iz kontre primili gol, domaći su 'prebrojali' goste, Hašek je ostao sam i poentirao.

Linker
18. travanj 2024 16:26