Screenshot
TO SU SKUPE GREŠKE

VIDEO: NISU TRAGIČARI, ALI NISU SMJELI DOZVOLITI NEYMARU ONU ŠETNJU Kovačić ga nije ni pokušao spriječiti, Duji se može oprostiti, Vrsaljko je bio...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. lipanj 2018. 23:52

Rubrika se zove ‘Tragičar(i)’, ali možda je to malo pregruba riječ. Jer, nije ulog bio takav da je tragedija izgubiti, no moramo izdvojiti pojedince koji su, ajmo reći, ‘kumovali’ porazu.

Proglasiti tragičarom Lovrena jer nije pogodio ‘ono’ glavom, ili Rebića, koji je bio odličan, ali također je promašio, nema smisla, njih su dvojica ipak na pozitivnoj listi. Možda bi bliži ovom društvu ‘tragičara’ bio Perišić, koji je promašio onu odličnu Rebićevu povratnu loptu, već smo je vidjelo pod gredom.

Međutim, ipak ćemo izdvojiti one koji su morali bolje reagirati kod Brazilovih golova. Mateo Kovačić loše je stajao, lopta mu je prošla iza leđa, a onda je još vrlo mlako pristupio problemu Neymar, nije ga ni pokušao spriječiti.

Tu je loše reagirao i Vrsaljko, koji je k tome igrao razbijene glave, dugo će pamtiti ovu utakmicu, za njega je uistinu bila stresna. Zar se baš sad morao vratiti Neymar! Kiksao je kod toga gola i mladi Ćaleta-Car, njemu se ipak može oprostiti, bila je ovo za njega posebna utakmica.

Kad spominjemo Kovačića, zamijenio je Modrića, međutim, opet nije napravio previše ni u ofenzivnom dijelu, nedostajale su Lukine točne lopte, Kovačić nije bio na toj razini. A onda i ta greška.

Loše je završilo i za Tina Jedvaja, vrlo je loše reagirao kod drugog gola, omogućio je Firminhu da lagano poentira. I dodatno pokvari dojam. Jedvaj je na desnom beku zamjena za Šimu Vrsaljka, stalno se bojimo naše lijeve strane, a ispalo je da smo oba gola primili zbog grešaka na desnoj strani.

Dobro, bolje sad nego na SP-u. Rečenica-dvije i o čovjeku koji nije odigrao ni minute, Nikoli Kaliniću. Donedavno je bio starter, ako nije bio starter ulazio je s klupe i rješavao utakmice, bio je jaki napadački adut.

Uostalom, sjećamo se i kako je briljirao protiv Španjolske na Euru prije dvije godine. Sad nije ni druga opcija, i to u situaciji kad je Mandžukić ozlijeđen. Kalinić u Rusiju ne ide kao sigurna oklada, već kao ofenzivac s najmanje izgleda za minutažu. Tako bar izgleda u ovom trenutku.

Linker
24. travanj 2024 12:25