CROPIX
POSTAVLJANJE ZAMKI

VIDEO: PALA JE VELIKA ODLUKA, DALIĆ NA ZADNJEM TRENINGU UIGRAVAO 'NOVI SUSTAV' ZA OTVARANJE SP-A Sada je sve poznato, Kramarić pred utakmicom karijere

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. lipanj 2018. 22:12

Zlatko Dalić odradio je još jedan taktički trening, postavio je "suparnika" u raspored 5-3-2, hrvatski izbornik računa da će tako igrati Nigerija i priprema momčad za suparnika.

Vatreni se nisu često susretali s ekipom koja gaji takav stil, a Rohrova momčad je to učinila sa Češkom, u završnoj provjeri. U kampu se pojavio i Ognjen Vukojević, skaut za afričkog rivala, koji je pratio trening u Roščinu i zajedno sa stožerom napravio završnu analizu i pripremu za subotu.

Kako je Dejan Lovren izostao zbog sitnih problema, za koje i liječnici i treneri tvde da nisu opasni i sigurno će već u četvrtak biti na treningu, Dalić nije mogao postaviti kompletnu postavu u kojoj će Hrvatska igrati s Nigerijom. Jer Lovren će u njoj imati mjesto.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Andrej Kramarić se nametnuo, i premda to Dalić nije potvrdio, trebao bi biti starter.

U Roščinu su idealni uvjeti za red, i vrijeme i temperatura, savršena je do podloga za završni glanc ekipe. Izbornik je još jednom stavio naglask na prekidima, dosta se treniralo kornere, kako iz njih zabiti gol, ali i što činiti da se ne primi. To su elementi u igri koji često rješavaju utakmice.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Vatreni imaju dobre skakače, no te lopte prečesto lete kraj gola. U dijelu treninga na kojem su nazočili novinari izbornik je posebno popričao prvo s Perišićem, potom s Rakitićem, iskoristio je vrijeme dok se nisu počele raditi konkretne stvari za individualne upute.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Upravo njih dvojica su bitni kod prekida, Rakitić i Modrić su glavni izvođači kornera i slobodnih udaraca, a Perišić je iz slobodnjaka, s dosta sreće, zabio Senegalu gol u Osijeku. Nigerija je sada u totalnom fokusu, no pitanje je koliko će "zamki" Dalić i Rohr uspjeti spremiti jedan drugome. Počevši već do sustava igre.

Linker
18. travanj 2024 23:27