Screenshot / Twitter
ZATO JE FAVORIT ZA TRENERA GODINE

VIDEO: POJAVIO SE SJAJAN VIDEO KOJI OTKRIVA TAJNU USPJEHA DALIĆEVE HRVATSKE! SUSJEDI SE DIVE: Ovo što je Dalić napravio nakon Čačića je revolucionarno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2018. 15:05

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uvršten je među 11 kandidata nominiranih za najboljeg trenera godine po izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zahvaljujući plasmanu u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. U uži izbor ušao je zajedno s legendarnim Francuzima Didierom Deschampsom i Zinedineom Zidaneom.

Dalića danas kao vrhunskog trenera priznaje cijeli nogometni svijet, a njegova 'mala škola obrane' oduševila je švedskog trenera i analitičara koji je na Twitter profilu Coachdogge objavio zanimljivu video prezentaciju obrambenog kretanja Vatrenih u utakmici protiv Danske, ali i naše susjede u Bosni i Hercegovini.

Portal Sport.ba objavio je posebnu analizu taktike koja je Daliću donijela kandidaturu za trenera godine, uz tvrdnju da je hrvatski trener napravio nekoliko revolucionarnih taktičkih riješenja koja nisu koristili njegovi prethodnici.

"Dalić svojim dolaskom nije puno mijenjao u postavi, uglavnom isti igrači koji su trunuli kod Ante Čačića, kod njega su procvjetali. Ofanzivno, rezultat i lepršavu igru prije svega donijeli su bekovi, Šime Vrsaljko te Strinić i Pivarić, koje je aktualni šef struke hrvatske nogometne reprezentacije oslobodio okova kojima su ih bivši izbornici vezali za stativu.

No naročito je oduševio presing kojim su Dalićevi izabranici u Rusiji jurišali po loptu kad bi je izgubili. Glavnu riječ vodio je Mario Mandžukić, koji je za sobom u rombu vukao veznu liniju Modrića, Rakitića i Brozovića te pritiskao zadnju liniju suparnika.

Krila Perišić i Rebić pomagali su bekovima Vrsaljku i Striniću, odnosno Pivariću, a Lovren i Vida djelovali su kao zasebna cjelina osiguravajući leđa, ako lopta prođe prednji romb", piše Sport.ba.

Zlatko Dalić nakon svega slovi kao jedan od favorita za osvajanje prestižne nagrade, a u obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine.

Za najboljeg trenera može se glasovati na službenoj internetskoj stranici FIFA-e (www.fifa.com), a glasovi navijača bit će jednakopravno vrednovani uz glasove novinara te izbornika i kapetana nacionalnih momčadi.

Linker
23. travanj 2024 03:49