CROPIX
PREDIVNE SCENE U DALMACIJI

VIDEO: PREDIVNA FEŠTA I ATMOSFERA U OMIŠU! LEGENDA KLUBA NAKON SUSRETA S VATRENIMA PRIZNALA 'Dao sam svoj dres Luki na oproštaju!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. svibanj 2019. 20:34

Reprezentacija je dobila 5:0, a od nogometa se oprostila legenda omiškog i dalmatinskog nogometa Jure Žilić. Da će vratar Josip Škorić posljednji put stati na vrata, to se znalo i prije, ali 44-godišnji Žilić je djelovao kao potencijalna opasnost za rekord Miure. Međutim, može sad i Japanac mirno spavati.

- Ovo je moja zadnja utakmica. Oprostio sam se - rekao je Žilić okupljenim novinarima.

A bilo ih je na desetke... Nikad više kamera, nikad više ljudi na utakmici. Omiš je oborio rekord stadiona. Spiker je službeno objavio brojku od koje i prvoligaše "glava zaboli".

- Na utakmici je 5364 gledatelja. Uključujući i četvoricu na stijeni. Koje će kasnije spustiti Gorska služba spašavanja - poručio je službeni spiker Frano Ridjan.

VIDEO: Jurica Radić

Omišani su došli na stadion, izišli su na balkone, izvjesili su hrvatske zastave i napravili sve da se pamti dan kada je reprezentacija gostovala u gradu na Cetini. Čak i na vrhu stijene koja se natkrilila nad Omišom, visoko gore nebu pod oblacima vijorila se hrvatska zastava.

- Idemo svi zajedno "Samo je jedno u mom životu vrijedno" - krenulo je s razglasa, a Omišani su spremno prihvatili dobro poznatu navijačku himnu.

Prilazi Omišu pod budnim nadzorom brojnih policijskih snaga od rana jutra sugerirali su da se nešto veliko i nesvakidašnje događa u gradiću od šest-sedam tisuća žitelja. Omiš je ugostio reprezentaciju i svog lokalnog junaka Ivana Perišića. S jedne strane kapetan Perišić, a s druge kapetan njegov kum Frane Jurčević.

- Bio bi on i bolji igrač da je imao volje kao ja - priznao je Perišić nakon utakmice.

Frane Jurčević je na poluvremenu uzeo "desetku" Luke Modrića, pa se potom na igralištu fotografirao s Perišićem i Lukom. Ali od koga je dres uzeo Luka?

- Dao sam svoj dres Luki na oproštaju. Tko može zamisliti bolji oproštaj nego u utakmici s reprezentacijom Hrvatske. Možda će Miura mirno spavati, ali ja neću spavati dva dana – priznao je Jure Žilić, sada već bivša "desetka" Omiša.

VIDEO: Jurica Radić

Na samoj utakmici sve je išlo kao po loju. Očekivano i što je najvažnije, bez ozljeda.

- Riba, pazi, ne diraj ga - vikali su s tribina desnom beku Omiša Ivanu Ribičiću koji je nježno pazio na Perišića.

- Pomoćni, pusti nam koji ofsajd, nije ovo prava utakmica - upućeno je bilo pomoćniku Radiću.

Ali nije bilo potrebe za VAR-om. Samo za dobrom penkalom i još boljim mobitelom. Jer, Omišani i svi Dalmatinci koji su jučer pohrlili u grad na Cetini, bogatiji su za "mali milijun" fotki i autograma slavnih. Vrištalo se kao u vrijeme Beatlesa, s ograde se pozivalo Modrića, Kramarića, Perišića, Vidu... Jer, kako reče već spominjani spiker: "Vidimo se za 200 godina." Tko zna, možda i prije, ali u Omišu će se sigurno idućih 200 godina pamtiti dan kada je gostovala reprezentacija Hrvatske, a po kafićima će se još dugo prepričavati i dodatak: "Je li to dan kada se oprostio Jure Žilić?" Vatreni su uživali u Dalmaciji, Dalmacija je uživala s Vatrenima. Radost druženja, ali ipak i ozbiljnijeg treninga od danas već stanuje u Opatiji.

Linker
20. travanj 2024 02:24