Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PROMOCIJA U KINU EUROPA

VIDEO: PREDSTAVLJENA KNJIGA 'RUSIJA NAŠIH SNOVA'! NA SVEČANOSTI BROJNA POZNATA LICA Dalić: 'Pogba se nije u Moskvi naklonio meni nego Hrvatskoj'

U zagrebačkom kinu Europa održano je predstavljanje knjige ‘Rusija naših snova’, usmene (pretp)povijesti osvajanja drugog mjesta hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iz perspektive izbornika Zlatka Dalića, koju je na papir prenio Dražen Antolić, dugogodišnji novinar Sportskih novosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. prosinac 2018. 12:09

Bilo je lijepo, prepuno emocija, pljeska i pjesme. U zagrebačkom kinu Europa danas je predstavljena knjiga 'Rusija naših snova', priča našeg uspješnog izbornika koji je na papir prenio kolega Dražen Antolić, čovjek koji dugi niz godina prati Vatrene. Koliki je bio značaj kompletne priredbe najbolje će osnažiti činjenica da su na otvorenu promociju knjige izdavača Sportskih novosti uz pokroviteljstvo Podravke stilga mnoga poznata imena iz svijeta politike i sporta.

Stigla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Goran Marić, predsjednik HNS-a Davor Šuker, direktor Kuće hrvatskog nogometa Marijan Kustić, članovi Dalićevog stručnog stožera Ivica Olić i Ognjen Vukojević, predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, čelni ljudi Hanza medije, te mnogi drugi...

- Ponosan sam na knjigu, ona je zapis svega od dana kada sam postao izbornik i zaključno s dočekom. U knjizi je zabilježeno sve, povijest i san koji je postao stvarnost. Knjiga je i zahvala igračima bez kojih srebra nikada ne bi bilo i posveta svim našim navijačima diljem svijeta. Neka ona bude motiv i putokaz generacijama koje dolaze. Prije svake utakmice skupili smo se u krug, zagrlili se i uzviknuli 'iznad svih Hrvatska' zatim smo izašli na teren otpjevati najljepšu himnu na svijetu. Zavšio bih ovim riječima - Jedno srce, jedna duša jedna Hrvatska, kazao je izbornik Dalić.

Danas je bilo predstavljeno luksuzno izdanje knjige na najkvalitetnijem papiru u velikom formatu, s puno vrhunskih fotografija, koje će biti u prodaji za samo 99 kn, a moglo se kupiti na promociji. Interes je bio ogroman a nakon promocije izbornik Dalić je potpisivao knjigu. Inače, knjiga je u prodaji i na kioscima od 8. prosinca u manjem formatu, a cijena iznosi 49 kuna.

Knjiga "Rusija naših snova" je knjiga izbornika koji je s Vatrenima napravio povijesni pothvat na SP-u u Rusiji, osvojivši srebrnu medalju. Ona donosi Dalićev autorski pogled iznutra o veličanstvenom pohodu do finala Svjetskog prvenstva, izbornikovu priču o nekim skrivenim detaljima koji još nisu ugledali svjetlo dana, donosi svjedočenje o dramatičnom putu reprezentacije koja je bez obzira što je izgubila finale osvojila svijet.

Knjiga na originalan način otkriva Dalićevu tajnu uspjeha i istinu kako su nogometaši ujedinili Hrvatsku i svima postali inspiracija.

Na promociji smo čuli i zanimljive nogometne razgovore na kojima su uz izbornika Dalića sudjelovali Miroslav Ćiro Blažević, Marin Pucar, komentator Anton Samovojska, Mario Zorko, glavni urednik SN i novinar Dražen Antolić. Voditelj je bio sportski novinar Marko Šapit.

Promociju su velikim hitom 'Igraj moja Hrvatska' otvorili Zaprešić Boysi, s kojima je pjevala kompletna kino dvorana.

- Zlatko Dalić nije u početku bio za ovu ideju, na kraju je ipak pristao, ali samo uz uvjet da sva njegova zarada ide u humanitarne svrhe, točnije zakladi Vatreno srce - kazao je glavni urednik SN-a Mario Zorko

A da je s izbornikom Dalićem bilo lako napisati knjigu, kazivao je kolega Dražen Antolić.

- S Dalićem je bilo lako napraviti knjigu. Uvijek je na razgovor dolazio maksimalno pripremljen.

Mi bi dodali, kao i za svaku utakmicu Vatrenih... Lijepo je bilo slušati poznatog sportskog novinara, Antona Samovojsku.

- Bilo je to ljeto kakvo ne pamtim, ljepše nego 1998.godine kada je bilo fantastično. Knjiga je fantastična, nije spomenik Daliću, nego knjiga za sve koji vole Hrvatsku. Htio bih da se Hrvatska uvijek voli kao što se voljela u ljeto - kazao je Anton

Predsjednik Uprave Podravke, pokrovitelja knjige Marin Pucar je pak rekao ovo.

- Sve vrijednosti Podravke vrijednosti su i Zlatka Dalića. I ovo je pravi put za hrvatsku privredu, da se promovira u svijetu zajedno s našim sportašima

Knjiga bi trebala doživjeti i svoje inozemno izdanje, prijevod na engleski, arapski i ruski.

Linker
24. travanj 2024 00:41