Ianis Hagi
 Paolo Bruno/Getty Images / Getty Images
STRAŠAN NOGOMETAŠ

VIDEO: SIN LEGENDE PREDODREĐEN DA POSTANE VELIKA ZVIJEZDA Giganti već stoje u redu za njegovo dovođenje, a večeras će biti najveća opasnost za Vatrene

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 18. lipanj 2019. 14:25

Ianis Hagi predodređen je za novu veliku zvijezdu rumunjskog nogometa. Bivši nogometaš Fiorentine karijeru je u siječnju 2018. godine odlučio vratiti na pravi put potpisavši za klub u kojem je alfa i omega njegov otac Gheorghe Hagi.

Od tada desetka Viitorula i mlade reprezentacije blista, odveo je U-21 vrstu na prvi Euro nakon 21 godine, a ove je sezone u dresu petoplasiranog kluba u rumunjskom prvenstvu ostvario 14 golova i osam asistencija.

Njegovo prezime odlično se veže uz dobre igre, a u rumunjskim medijima pojavila se informacija kako će ga na Euru gledati Arsenal, Sevilla i Spartak iz Moskve uz već ranije potvrđene Standard Liege i Ajax.

Dodatnu snagu 20-godišnjem sinu u San Marinu dat će otac Gheorghe koji je najavljen kao jedan od gostiju, a uz njega Ianisa će bodriti i njegov ujak Gheorghe Popescu, bivši kapetan Barcelone za koju je odigrao ukupno 68 utakmica. Popescu je i najbolje upućen u stanje oko Hagijeva transfera jer trenutačno obnaša dužnost predsjednika Viitorula.

- Ianisova situacija ne ovisi o ovom turniru. Bio je najbolji igrač rumunjskog prvenstva i ne očekujem da će kraj ovog prvenstva odlučiti njegovu buduću destinaciju - kazao je Popescu.

Osim oca i ujaka, u San Marino ga dolaze gledati djed i baka.

Linker
20. travanj 2024 08:57