'ŠOKIRAN SAM UOPĆE TIM PITANJEM'

VIDEO: STIGAO JASAN ODGOVOR IZ HNS-A, VATRENI ĆE SE MORATI NAVIKNUTI NA 'BIJELE NOĆI' Evo kako izgleda fenomen u tri sata ujutro blizu kampa Hrvatske

KAMP U RUSIJI Specifični uvjeti u kampu za svjetsko prvenstvo sljedeće godine, problem je mali broj sati mraka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2017. 19:52

HNS je pod broj jedan rezervirao kamp Woodland Rhapsody Resort koji se nalazi 60-tak kilometara sjeverno od Sankt Peterburga. Nedaleko će biti i engleska reprezentacija. Na sjeveru, točnije na Baltiku je i Kalinjingrad, gdje je druga opcija Hrvatske za kamp, Falke Resort. Kao treći pregledana je lokacija kraj Moskve, ali rečeno je da doista - broj 3.

Kako je Rusija golema zemlja s različitim klimama jedno od pitanja su i “bijele noći“ jer Sankt Peterburg slovi za grad u kojem sunce u lipnju nikad ne zalazi. Pa koliko će to smetati reprezentacijama koje će igrati u St. Petersburgu i Kalinjingradu, a pogotovo Hrvatskoj, Engleskoj i ako još tko bude smješten u tom dijelu Rusije?

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, koji je bio u pregledu hotela i terena, kaže da ta činjenica nije i neće utjecati na odabir kampa. Vrbanović nam je kazao:

- Poznata je činjenica da u jednom dijelu Rusije postoji polarni dan, ali ne možemo promijeniti klimu. Normalno da smo s time bili upoznati, FIFA o svemu tome vodi računa, hotel, što je logično, svake godine ima goste u vrijeme kad su „bijele noći“ i dobro je pripremljen, ima zaštite na prozorima, tako da se sobe potpuno zamrače kad je vrijeme za spavanje. FIFA i mi sve smo uzeli u obzir.

Nećete potražiti neku drugu lokaciju za kamp?

- Ma dajte, budite ozbiljni… Šokiran sam uopće s tim pitanjem. Istina, nismo ga još potvrdili, rekao sam da će to biti do 16. prosinca. I drugi kamp je na Baltiku, pa što bismo sad? U Sočiju je ljeti temperatura 35 stupnjeva, to je kao da pitate zašto se igra po vrućini. Klima je, kakva je, sukladno tome će se reprezentativci prilagoditi, organizirat će se treninzi i spavanje prema odgovarajućem bioritmu koji je normalan za organizam. I gotova priča. Zar mislite da bi HNS trebao odustati od toga zašto što je dugi dan? Pa što ako je dugi dan? Igrači će biti u krevetu kad je vrijeme za spavanje, a ne prema suncu. Tamo noć kratko traje, negdje od jedan ili dva i brzo sviće, pa i u Reyjkaviku smo igrali u takvim klimatskim uvjetima. Sve smo uzeli u obzir, o svemu smo razmislili, naravno da ćemo se sukladno tome adaptirati. I to je sve - zaključio je Vrbanović.

U svakom slučaju zanimljiva nova činjenica za hrvatsku nacionalnu vrstu. Valjda će svi dobro spavati, valjda to neće utjecati na raspoloženje igrača. U Brazilu su bile sparine, Rusija nudi svoje…

Linker
20. travanj 2024 12:27