screenshot
'SPONZORI SU PONOSNI'

VIDEO: ŠUKER I ČAČIĆ NA BEVERLY HILLSU Predsjednik HNS-a na engleskom poput Ingrid objasnio 'misterij' koji muči hrvatsku javnost

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2017. 12:51

Hrvatska nogometna reprezentacija 27. svibnja igra prijateljsku utakmicu protiv Meksika koja bi trebala Vatrenima poslužiti kao svojevrsni trening uoči nastavka kvalifikacija, no termin je izrazito nezgodan i Hrvatska će u tom susretu igrati praktički s C momčadi.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i hrvatski izbornik Ante Čačić već su u Beverly Hillsu gdje su razgovarali za CroatianSports.com, a evo kako je Šuker pojasnio utakmicu u LA-u.

"Hvala na pozivu, prije svega. Već dugo pregovaramo s američkim kompanijama da Hrvatska odigra jednu veliku utakmicu ovdje. Jako sam ponosan što sam ovdje i ponosan sam što ćemo igrati ovdje. Sponzori su također ponosni. Nike je ponosan zbog nas i adidas je ponosan zbog Meksika. Kada vidim ove fantastične stadione diljem SAD-a uvijek si kažem da moramo ovdje igrati pa čak i ako to nije pod okriljem Fifinih službenih utakmica. Međutim, to su sve pripremne utakmice i za nas i za Meksiko. Mi 11. 6. igramo veliku utakmicu protiv Islanda i u razdoblju do tad mi trebamo treninge. Oduševljeni smo što dolazimo u SAD", rekao je Šuker za CroatianSports.com pa nastavio:

Zagreb, 211216.
Hotel Westin.
Davor Suker predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza odrzao konferenciju za novinare nakon zavrsene Skupstine HNS-a.
Na fotografiji: Davor Suker.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

"Gledajte, svi žele igrati s Hrvatskom. Hrvatska je ogromna reprezentacija i ima igrače u najvećim svjetskim klubovima. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić... Svi igraju za najbolje svjetske klubove. Ante Čačić ima najljepši posao kada vodi takve igrače. Najbolje je igrati ovako velike utakmice. Svi znaju da Hrvati igraju najbolje protiv najvećih momčadi, a Mekisko je takav. U budućnosti bih volio da Hrvatska igra i u New Yorku, možda i u Kanadi."

Šuker je pokušao pojasniti kako nije lako dogovoriti dobre prijateljske utakmice zbog sve većih zahtjeva Fife i klubova.

"Fifa sve više i više pravila stavlja pred sve nas. Moraju se poštivati svakavi protokoli, ne smije se predaleko letjeti, ne smije se ovo, ne smije se ono... Nije lako, ali u Hrvatskoj imamo 4.5 milijuna izbornika i isto toliko predsjednika i premijera. Gledajte, i ja bih isto volio igrati s Engleskom na Wembelyju, ili sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu, ali jedno je htjeti, a drugo je realnost da je to jako teško organizirati. Voljeli bi igrati u Zadru kao što smo već spominjali da pomognemo zajednici, ali nije to sve lako. Sad igramo s Meksikom pred vjerojatno 60.000 meksičkih navijača i bit će to jedna povijesna utakmica."

Šukera su priupitali i što to Vatrenima nedostaje da uskoro postanu europski, ili svjetski prvaci.

"Pa ja bih dao svoju ruku za jedan takav rezultat, ali ni to nije lako. Trebamo zajedništvo na više razina. U nogomet se sve mora poklopiti i sve se može odlučiti na jednoj sitnici. Sreća je tu tek na posljednjem mjestu."

Riječ je dobio i hrvatski izbornik Ante Čačić koji je govorio na hrvatskom jeziku.

"Ova utakmica nam dolazi kao jedna prilika da Hrvatska po prvi put dođe na ovaj kontinent i odigra pravu utakmicu. Veseli nas zbog toga što će naši ljudi konačno vidjeti svoju reprezentaciju. S obzirom da se ne radi o Fifinom terminu morat ćemo dovesti igrače koje ćemo u tom trenutku moći dovesti. Nadam se da će repezentacija biti respektabilna jer želimo pravu grupu igrača. Odlično će nam doći ova utakmica jer ne smijemo imati ogromnu pauzu do Islanda u šestom mjescu."

Čačić je probao pojasniti tko sve može doći na tu utakmicu, a tko nikako neće moći igrati.

screenshot

"Mogu doći igrači iz Engleske, Njemačke, Rusije, ali i iz Španjolske, osim ako će igrati finale Lige prvaka. Dakle, Luka i Mateo će sigurno biti na dispoziciji, ne budu li igrali to finale. Ne mogu doći igrači iz Italije i Hrvatske jer se u HNL-u igra derbi tada, a i finale Kupa je 31. svibnja. Međutim, budite sigurni da će Hrvatska istrčati jaka. Bit će sigurno jača nego recimo u Kini."

Probao je i Čačić naći odgovor na pitanje što točno nedostaje Hrvatskoj za europski ili svjetski tron.

"Pa ja bih rekao jedna doza sportske sreće, kao primjerice na Europskom prvenstvu u Francuskoj protiv Portugala."

Za kraj je Čačić priupitan hjoće li Dejan Lovren igrati za Hrvatsku.

"Da, Dejan Lovren će biti pozvan za sljedeću reprezentativnu akciju."

Linker
19. travanj 2024 23:41