screenshot facebook
ISPRIKA JE SVE RIJEŠILA

VIDEO: ZBOG JEDNE JE SNIMKE U NOĆI VELIKOG HRVATSKOG SLAVLJA IZBILA MEĐUNARODNA AFERA 'Stvarno je ispalo nespretno!; Nismo ni znali što to znači'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. srpanj 2019. 18:50

Prošlo je godina dana od najvećeg hrvatskog nogometnog uspjeha, a brojni trenuci veličanstvenog Mundijala u Rusiji 2018. i danas se s ponosom prepričavaju. Vatreni su pod vodstvom Zlatka Dalića u šesnaestini finala SP-a u lutriji jedanaesteraca izbacili Dance, a zatim je na red došla Rusija.

Nakon 120 minuta teške borbe i još jedne drame s izvođenjem jedanaesteraca Hrvatska je u četvrtfinalu izbacila Rusiju. No, jedan je potez nakon utakmice naljutio domaćine, koje su nakon poraza Hrvatskoj poručili: Navijat ćemo za vas do kraja.

Ognjen Vukojević i Domagoj Vida snimili su u noći velikog slavlja sporni video u kojem je Vida vikao "Slava Ukrajini!" dok je Vukojević, koji je također svojevremeno igrao u Ukrajini, u poruci dodao: "Ovo je pobjeda za Dinamo i za Ukrajinu".

Taj video izazvao je bijes u Rusiji, koji su tek malo ublažile kasnije isprike hrvatskog dvojca. Rezultat svega bilo je i Vukojevićevo izbacivanje iz stožera Vatrenih, dok je Vida ostao u ekipi, ali je njegov svaki dodir s loptom od te utakmice bio popraćen glasnim zvižducima i negodovanjima s tribina.

Ognjen Vukojević godinu dana nakon spornog događaja ovako gleda na nesretnu aferu.

- Hrvatska je bila super na tom prvenstvu, kao i naši navijači. Isto tako prijem od Rusa i kompletna organizacija bili su na zavidnoj razini. Nakon te utakmice snimljen je video u koji smo bili involvirani ja i Domagoj Vida. Mediji su to podignuli na previsoku potenciju. Nikoga nismo htjeli uvrijediti, najmanje nas je zanimala politika, o politici nitko nije razmišljao, a kamoli političkim porukama. Kod nas su postojali samo euforija i sreća, bili smo na video vezi s našim prijateljima u Kijevu, ipak smo mnoge godine proveli u Ukrajini. Ispalo je nespretno, nama su bitni samo nogomet i sport, Vida se javno ispričao - kaže Vukojević.

Pozdrav “Slava Ukrajini” protumačen je od nekih na razne način, pa čak i kao nacizam jer taj pozdrav asocira i na neka prošla vremena, iako o političkoj strani te priče Vida zapravo nije imao pojma.

O tome nam je Vida kazao:

- Da sam bio upoznat s cijelom pričom o pozadini tog uzvika, ne bih ga upotrijebio. No, posljednje tri godine moga boravka u Ukrajini stalno se to vikalo, na stadionima, u gradu… Nisam znao točno što to znači. Nisam imao pojma da se koristilo u ratu. Nikome nisam mislio ništa loše, pogotovo ne ruskoj naciji. Ispričao sam se. Da sam bio kriv, da sam se osjećao krivim, da sam to radio namjerno, sigurno bi me više potreslo. Ja sam čovjek iz naroda i svugdje imam prijatelje.

PRISJETITE SE KAKO JE IZGLEDAO VATRENI PUT DO SREBRA Ovdje čitajte sve o najvećem uspjehu u povijesti hrvatskog nogometa!

Linker
23. travanj 2024 15:26