screenshot
VATRENI INFO HNTV-A

VIDEO: ZLATKO DALIĆ OBJASNIO TAKTIČKE ZAMISLI KOJE JE SPREMAO ZA GRČKU Hrvatski izbornik u emotivnom izlaganju poslao i jasnu poruku navijačima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2017. 21:11

Hrvatska je u dokvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo bila bolja od Grčke (4:1 u Zagrebu i 0:0 u Pireju), a nakon što su Vatreni dohvatili mjesto na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri koja će se u ljeto 2018. godine održati u rusiji, hrvatski izbornik Zlatko Dalić gostovao je u studiju HNTV-a.

"Gol Nikole Kalinića za 2:0 u Maksimiru tipičan je primjer treninga kojeg smo napravili dva dana prije toga. Zadnji vezni ima loptu i traži dubinu, špica dolazi po loptu prema sredini, jer ne smije stajati u mjestu, a kada je okrenuta leđima prema golu mora dati povratnu loptu dalje. Nema drugog rješenja. Takva povratna lopta je znak bokovima da krenu naprijed", rekao je Dalić pa dodao:

"Mi smo praktički cijeli trening potrošili na ovakve stvari. Kramarić i Kalinić su stalno morali ići na prvu stativu. Grci su nam praktički pomogli s trojicom u obrani. Htjeli su se braniti, a primili su tri gola."

Osvrnuo se Dalić detaljno i na uzvratnu utakmicu:

"Cilj je bio da stanemo svi iza lopte. Da ne srljamo, da ne jurimo i trošimo snagu. Nikako nisam htio da primimo gol u prvih 15-20 minuta. Sve bi išlo u puno težem smjeru da smo kojim slučajem u tom razdoblju primili gol. Što se tiče sastava, Mandžo se oporavio i htio sam da igra, a onda sam imao dvojbu koga izvaditi, Kalinića ili Kramarića. Odlučio sam ostaviti Kalinića iz razloga da čuva centralnu poziciju i da lakše prima loptu okrenut leđima i čuva ju dok se mi ne priključimo."

"Uz to, naravno i defanzivni skok u kojem su Mandžo i Kalinić puno kvalitetniji od Kramarića. Ekipa se slaže po utakmici koja diktira što ti treba u datom trenutku. Žao mi je bilo Kramarića jer je zaslužio igrati. Ja sam mu se ispričao i trudio objasniti da je takva moja zamisao za ovu utakmicu", rekao je Dalić pa se osvrnuo i na hrvatsku reprezentaciju kroz povijest i što ona po njemu znači hrvatskom narodu:

"Zaista veseli što smo sve napravili kroz povijest. Nogomet mora biti jedan veliki užitak i donositi radost narodu, kao što je to radio u zadnje vrijeme. Nama treba podrška navijača. Trebaju nam navijači koji će biti uz nas. Ja sam kao navijač pratio reprezentaciju na velikim natjecanjima i uživao u hrvatskom dresu. Znam koji je to naboj i koji je to osjećaj. Znam da to treba hrvatskom narodu i evo sva sreća pa ćemo imati novu priliku u Rusiji. Mi kao mala zemlja sa svojim problemima moramo imati svoje veselje. Sad će i rukomet, a tu je i vaterpolo. Sport je taj koji nam daje veselje."

Linker
19. travanj 2024 23:40