Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
'NEKOGA BI MOŽDA SLOMILO, ALI...'

VRATIO SE POD OKRILJEM NOĆI, ISKLJUČIO MOBITEL... Svaku utakmicu do kraja EURA posvetit će ocu!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. lipanj 2016. 10:14

Darijo Srna pod okriljem noći s utorka na srijedu vratio se u reprezentativni hotel Barriere du Golf, igrači su već spavali, nije bilo dočeka i Darijo se uputio u sobu. Ujutro su mu kolege još jednom dali podršku koju su mu u nedjelju navečer odaslali preko društvenih mreža. Ovaj put svaki zasebno. On je isključio mobitel i potpuno se okrenuo Euru. Nakon pogreba kakav Metković ne pamti, kad se okupio gotovo cijeli grad i regija, osjetio je silan ponos na svojeg oca Uzeira i obitelj, bilo mu je posebno drago što se i izbornik Ante Čačić uputio sa sjevera Francuske na jug Hrvatske.

Prekaljeni borac

Kažu iz reprezentativnog tabora da se vratio pozitivan i odlučan, izborniku je rekao da je spreman za igru i silno motiviran, svaku utakmicu do kraja Eura posvetit će ocu. Darijo Srna u Francuskoj ima posljednje susrete za Vatrene, no sada ga nosi entuzijazam i zbog sjećanja na pokojnog tatu. I riješio je da se pojavio na travnjaku u St. Etienneu.

- Nekoga bi možda slomilo, a Srna je prekaljeni borac - kaže Čačić.

To nam potvrđuju svi koji su jučer popričali s njim.

- Svi ćemo igrati za Darija, smrt njegova oca dodatno nas je mobilizirala i čak pojačala atmosferu među nama - rekli su nam neki igrači, koji su zapravo unisoni da s Češkom neće biti pogreške. I da zajedno trijumf podare Dariju, ali i Marjanu Mrmiću.

Srna se već jučer uključio i normalan ritam nacionalne vrste, potisnuo je bol, a nije skrivao koliko mu znači poštovanje prema njemu koje su iskazali ljudi do kojih mu je stalo. Od 18 sati vježbao je s momčadi u centru Parc de Loisirs.

S Turcima je odigrao vrlo zapaženu utakmicu, često se ubacivao iz drugog plana i davao lopte pred vrata, jasno da je u tom ogledu potrošio mnogo energije, dodatno i zbog putovanja u Metković i kompletnog stresa koji nosi ostanak bez roditelja, i svega što se oko toga zbivalo, zato izbornik Čačić ima zadnju riječ o njegovu angažmanu u petak.

Prevelika misija

Za Srnu je ovo četvrti Euro, 2004. Otto Barić nije ga ni poveo na pripreme nego prepustio mladoj vrsti te ga uzeo koji dan pred turnir, što je svakako bila pogreška, 2008. kod Slavena Bilića igrao je u veznom redu, na boku, i dao gol Njemačkoj, a drugi put je kapetan. Iako su ga neki već 2012. osporavali s dvojbom koliko još Srna fizički može, i sada je demonstrirao da je igrač kojeg Hrvatska treba. Bez obzira što Šime Vrsaljko čeka kao napeta puška.

Misija Euro za Srnu je prevelika da bi ga bilo što zaustavilo u težnji da bude dio momčadi, čak ni najgore vijesti. Tako se ponašao prije smrti, tako se drži po povratku u Deauville.

Linker
16. travanj 2024 07:34