Boris Kovacev / CROPIX
PREPOROĐEN U NOVOM KLUBU

ZABORAVLJENI VATRENI SE NE PREDAJE I ŽELI VIDJETI RUSIJU 'Povrijedilo me što me Čačić otpisao, mislio sam da imam nekakav status u reprezentaciji'

Teško je Ivan Strinić (30) mogao poželjeti bolji start u Sampdoriji. Odlične kritike u talijanskim medijima, sjajna asistencija za 2:2 i remi na gostovanju kod Torina. Nakon dvije sezone u Napulju uglavnom ispunjene boravkom na klupi ljevonogom je braniču napokon svanulo.
Piše: R. ŠolaObjavljeno: 20. rujan 2017. 16:56

Dobro je bilo, možda čak i iznad nekakvih realnih očekivanja, jer jasno je da mi nedostaje utakmica u kontinuitetu, bez toga teško možeš biti na svojoj top razini. Zbog toga su me u jednom trenutku malo uhvatili grčevi, pa me trener zamijenio u 60. minuti. Nije da sam nespreman, tjelesno se osjećam odlično, naporno sam radio tijekom ljeta, ali jedno je individualni rad i treninzi, a drugo su utakmice - zadovoljno će Ivan Strinić.

Koliko smo mogli pročitati, odrekli ste se dosta novca, Sampdoria ipak ne plaća kao Napoli?

- Kažem vam, novac mi nije bio na prvom mjestu, zato nisam imao problema s odlukom. Dvije sam godine sjedio na klupi i ne bih podnio još jednu takvu sezonu. Imam svoje ambicije, utakmice su mi i dalje velika radost, nije mi problem trenirati napornije nego ikada, ali sve to padne u vodu kada dođe nedjelja, a vi ste na klupi. Sampdoria je za mene svojevrsni početak, tu želim krenuti iznova i potvrditi da je preda mnom još puno dobrih utakmica i sezona. Svaka čast Napoliju, borbi za naslov prvaka i utakmicama u Ligi prvaka, ali taj se sjaj gubi kad sve to gledaš s klupe. K tome, doista mi je prijetilo da postanem igrač koji s 30 godina već gleda prema mirovini, a to ne dolazi u obzir.

Valerio Pennicino / Getty Images
Ivan Strinić

Je li vas malo povrijedilo to što vas Čačić više nije zvao?

- Možda malo i jest, jer ipak sam računao da imam nekakav status u reprezentaciji i pravo na određeni kredit, ali s druge strane teško ikome mogu bilo što reći jer u Napulju uglavnom nisam igrao.

Sada ćete do Rusije imati dovoljno prostora ponovno se nametnuti izborniku, iako treba vidjeti hoćemo li uopće otići tamo...

- Osobno sam siguran da ćemo biti na Svjetskom prvenstvu, vidi se da smo najkvalitetniji u skupini. A ako se slučajno i dogodi da kiksamo, neće svijet zbog toga stati, niti će se u Hrvatskoj prestati igrati nogomet. Nekako bih najteže podnio spoznaju da imamo tako fantastične igrače, da imamo generaciju koja po svemu može igrati sa svima u svijetu, a da nas nema u Rusiji.

Carl Recine / Livepic / REUTERS

U reprezentaciji je zato Marko Rog, vaš suigrač iz Napolija koji, je u prethodnoj sezoni imao daleko manju minutažu od vaše. Što se događa s mladim Rogom?

- Najprije treba znati da je Rog izvanredan igrač, velik potencijal koji će sigurno jednom izrasti u to što realno mora postati. Što se tiče Roga u Napulju, situacija mu je doista pomalo zeznuta. Napoli ima fantastičnu momčad s niskom sjajnih igrača i Rog ima ogromnu konkurenciju gdje god pogledate. To je razlog zašto trenutačno ne igra u udarnoj postavi Napolija. A kad je tek bio došao u klubu, trebalo mu je vremena da pohvata sve zahtjeve trenera, da nauči jezik, da se dokraja prilagodi, a mladom igraču nije lako sve to odjednom napraviti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
21. travanj 2024 04:23