Niksa Stipanicev / CROPIX / Niksa Stipanicev / CROPIX
NIŠTA OD ČUDESNOG OZDRAVLJENJA

ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI S TRENINGA, DALIĆ OSTAJE BEZ PRVOG KANDIDATA ZA NAJBOLNIJU POZICIJU Protiv Španjolske starta jedini igrač bez svjetskog srebra?

Vatreni su 48 sati prije okršaja sa Španjolskom odradili novi trening, a izbornik Zlatko Dalić i dalje nije riješio dilemu - tko će na poziciju lijevog beka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2018. 20:14

Josip Pivarić pojavio se na treningu u utorak, nije radio s ekipom nego nizao krugove oko terena, ali gurajući loptu. Bek kijevskog Dynama čini sve da se po ubrzanom postupku oporavi i zaigra u četvrtak. Izbornik Zlatko Dalić danas nije bio optimističan, Pivarić deset dana nije trenirao i po svemu sudeći neće igrati sa Španjolskom. Međutim, možda uskoči za London.

Na Svjetskom prvenstvo u hrvatskoj su se vrsti događala čudesna ozdravljena, pa dok ne bude definitivno to ne treba uzeti sa sto posto. Posljednju utakmicu odigrao je u derbiju ukrajinske lige sa Šahtarom 3. studenoga, nakon toga zaustavila ga je ozljeda mišića.

Mjesto lijevog braniča tako je otvoreno, Dalić nema opciju koja je iskušana, osim Vrsaljka, ali u tom slučaju gubi ga na desnoj strani. Kao varijante spomenuo je Antonija Milića i Tina Jedvaja. Milić (dva nastupa u prijateljskim utakmicama protiv Portugala i Jordana) se nameće kao alternacija, odigrao je dvije utakmice za Anderlecht na toj poziciji s Beverenom i Fenerbahčeom. Opcija može biti i da Vrsaljko igra lijevog beka, a Jedvaj desnog. Međutim, jasno je da je Šime sposoban mnogo više dati na desnoj strani i da ga ni jedan trener ne bi htio izgubiti na toj poziciji.

Koprivnica, 030915.
Kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2017. godine igraju U-21 reprezentacije Hrvatske i Gruzije.
Na fotografiji: Antonio Milic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix

Svi ostali igrači su zdravi, normalno su trenirali, izbornik ne bi trebao imati veće dvojbe oko početne postave.

Za Vatrene to je bio jedini ozbiljniji trening. Osim hrvatskih pojavili su se I španjolski novinari, i japanska državna televizija, koja radi jednosatnu reportažu o Luki Modriću, obišli su tim povodom dobar dio države, a i s njima, i Španjolcima, kapetan Hrvatske je popričao.

Na terenu broj pet tijekom dana odigran je turnir za djecu s posebnim potrebama, na kojem su nastupila četiri prvogališa i uključila se i zaklada Mateo Kovačić, a klinici su dobili i posebno iznenađenje, mogli su biti na treningu i fotografirati se s igračima.

Povjerenik za sigurnost Miroslav Marković nije djelovao zabrinuto, danas će HNS objaviti regularciju za navijače kod dolaska na stadion. Uglavnom, sve će biti isto kao u finišu kvalifikacija za SP, primjericu za utakmicu s Grčkom. Tada je organizacija bila odlična, ozračje još bolje.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 22:15