Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
REALIZACIJA POTREBNA VIŠE NEGO IKAD

ZABRINJAVAJUĆI PODATAK KOJI TJERA NA OPREZ Veznjaci i napadači s kojima će Ante Čačić napasti Finsku već su 11 mjeseci bez gola za Hrvatsku!?

POST Vatreni danas najviše od svega trebaju sigurnu realizaciju i što ranije rješenje utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2017. 17:08

Hrvatska danas najviše od svega treba golove, sigurnu realizaciju i što ranije rješenje utakmice jer čak i autsajderi poput Finaca znaju napraviti senzaciju ako im se dopusti. Još se toga sjećaju Nijemci kojima su 2001. uzeli izravan plasman na Svjetsko prvenstvo s 0:0 u Gelsenkirchenu. Jer kad Finska čini čuda, to je obično u susretima s malo golova ili “čistih mreža”.

Da vam je netko ponudio okladu kako uoči zadnje dvije utakmice Vatrenih u skupini ni jedan igrač kojeg će Ante Čačić poslati na teren u veznom i napadačkom redu, od njih šestorice, neće dati gol za reprezentaciju 11 mjeseci, čak ni u prijateljskom susretu, ne biste je prihvatili. Onaj koji bi to uplatio lani u studenom sutra bi svojim privatnim avionom letio u Kijev.

Držimo li se mantre gotovo svakog trenera da pogotke donosi igra, onda Hrvatska nema igru, konstatiramo li da je nezabijenih prilika bilo, iako objektivno premalo za rejting igrača kakvi istrčavaju u dresu Vatrenih, zakazala je realizacija. Bila tu više kriva igra ili realizacija, za plasman na Svjetsko prvenstvo to se već danas hitno mora popraviti, pogotovo potonje.

Nenormalno zvuči da su Mario Mandžukić, Andrej Kramarić i Marcelo Brozović posljednji put poentirali u studenom 2016. godine, iako je Hrvatska nakon toga imala pet nastupa, da gol Ivana Perišića čekamo godinu dana, Ivana Rakitića 13 mjeseci, a Luke Modrića 16 mjeseci. HNS bi mogao otvoriti nagradnu igru - tko će prvi biti strijelac u 2017. godini? I to 6. listopada. Premiju neka odredi Davor Šuker, on takvih problema nije imao. Pa neće valjda prespavati cijelu godinu! Bilo bi ipak previše.

Sretna Rujevica

Kako je to išlo? Nikola Kalinić matirao je Ukrajinu (1:0), u Estoniji smo u prijateljskom srazu primili tri komada, i ostali bez odgovora, na Islandu je završilo golom za domaćina, s Kosovom u Zagrebu nakon dva dana naganjanja spasio je stoper Vida, u Eskisehiru izbavitelja nije bio. U pet susreta u 2017. dva zabijena gola. Oglede u Kini i Americi ne brojimo jer ih nije igrala ova, A reprezentacija.

Mario Mandžukić, vođa napada, 9. listopada imat će punu godinu bez pogotka, ali tu neslavnu obljetnicu ne spriječi s Finskom. Od tada je bio na terenu četiri puta. Srećom po njega, domaćinstvo je izmješteno s Maksimira gdje ne pamti pogodak od onoga Islandu 19. studenoga 2013. godine. Lani je na Rujevici dao tri komada San Marinu. Nije meritoran rival, ali je ipak najava s okusom pozitive.

Sportske novosti

Linker
19. travanj 2024 03:47