REUTERS/Costas Baltas
DAVORIN OLIVARI IZ MOSKVE

ZAGORČAO JE ŽIVOT VATRENIMA, A SADA IM JE DAO OGROMAN KOMPLIMENT 'Mislim da nitko ne želi Hrvatsku u skupini!'

FERNANDO SANTOS Portugalski izbornik, čovjek koji je Vatrene izbacio s Eura 2016.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2017. 15:29

Fernando Santos (63), izbornik nogometne reprezentacije Portugala, europski je prvak. On je sa svojim društvom zagorčao život Hrvatskoj na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Iskusni nogometni trener, kako već dolikuje njegovim godinama i iskustvu, djeluje mirno i staloženo, čak bismo mogli zaključiti i previše ozbiljno.

Dok smo, recimo, s bugarskim velikanom Hristom Stoičkovom razvezali razgovor, izbornik Cristiana Ronalda i društva nije bio tako razgovorljiv.

Miroslav Marković

Makar je bez problema malo popričao, ustao je sa svoje stolice, pozirao na fotografiji koju vidite, a koju je ‘opalio’ šef sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza Miroslav Marković.

- Nemam nekih posebnih želja u današnjem ždrijebu. Mi smo europski prvaci, možemo igrati sa svakim. Komentirat ću nakon ždrijeba... - britan je bio Fernando Santos.

Na pitanje bi li želio Hrvatsku u ždrijebu, samo se nasmijao.

- Mislim da nitko ne želi Hrvatsku u skupini! Držim da ne trebam objašnjavati zašto. Hrvatska je odlična reprezentacija koja može pobijediti svakoga...

Fonte, Santos i Alves
REUTERS/Kai Pfaffenbach Livepic

Osim Portugala...

- Ako ste gledali našu utakmicu u Francuskoj, onda ste mogli primijetiti da je ona bila taktička. Mi smo se pokušali nametnuti, nismo mogli. Hrvatska se pokušala nametnuti, nije mogla. Na kraju je odlučio jedan detalj. Tako obično biva kad se sastanu tako jake reprezentacije - kazao je Santos.

Prilika za uzvrat možda bude već u Rusiji...

Linker
19. travanj 2024 09:37