REUTERS/Massimo Pinca
TEŠKO OBJAŠNJIV PEH

ZAJEDNO KAD JE NAJTEŽE! MANDŽUKIĆ POSLAO EMOTIVNU PORUKU NESRETNOM VATRENOM I VELIKOM PRIJATELJU: 'Uz tebe sam! Ti najbolje znaš što je potrebno...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. ožujak 2019. 23:33

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca (23) zadobio je novu tešku ozljedu, na treningu Fiorentine ozlijedio je prednje križne ligamente lijevog koljena, a iz talijanskog su kluba objavili kako će u sljedećim danima nakon konzultacija s kirurzima biti odlučeno koja će metoda liječenja biti najprihvatljivija. Mladom Vatrenom najvjerojatnije slijedi novih pola godine oporavka.

Za Pjacu je ovo druga teška ozljeda koljena u karijeri, u ožujku 2017. godine su mu u reprezentativnoj utakmici protiv Estonije popucali prednji križni ligamenti desnog koljena.

Reprezentativci, sadašnji i bivši, na razne su načine dali podršku Marku Pjacu. Pozivima, privatnim porukama ili javno na društvenim mrežama. Od onih koji su se javno oglasili izdvajamo:

"Ti najbolje znaš koliko je strpljenja i rada potrebno za povratak nakon teže ozljede, isto tako već znaš da imaš to u sebi. Sretno s operacijom i oporavkom, uz tebe sam", napisao mu je Mario Mandžukić na Instagramu.

Domagoj Vida također ga je hrabrio:

"Ozljede su najteži dio našeg posla i zato mi je izuzetno žao zbog ozljede koljena, ali najjači smo kad je najteže. Marko, svi smo uz tebe, radujem se danu kada ćemo ponovno ići jedan na drugoga na treningu Hrvatske. Sretno."

U subotu se oglasila i Fiorentina:

"Tijekom treninga Pjaca je ozlijedio lijevo koljeno. Magnetska rezonanca koja je napravljena u subotu ujutro pokazala je da je riječ o rupturi prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena", objavila je na službenim stranicama.

Mnogo je ozljeda hrvatskih igrača. Upravo je zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta izvan nacionalne vrste Josip Pivarić, stražnji križni ligament koljena nedavno je operirao Šime Vrsaljko. Budući da je riječ o jednoj od najtežih ozljeda, koja traži dug oporavak, doista se prečesto događa Vatrenima. Nešto je nesreća, a nešto i genetske predispozicije, na koje se ne može utjecati.

Linker
19. travanj 2024 09:51