CROPIX
OPERACIJA POLJUD

ZAVRŠIO MARATONSKI SASTANAK! NAKON VIŠE OD PET SATI PRED NOVINARE IZAŠAO BRBIĆ 'Nećemo sudjelovati u organizaciji utakmice!'

Nakon više od pet sati razgovora na Poljudu u trokutu Hajduk - Grad Split - HNS dogovoreno je da se utakmica Hrvatske i Mađarske igra 10. listopada na splitskom stadionu, ali za sada u organizaciji susreta sudjeluju Grad Split i HNS.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2019. 09:52

Hajdukovi čelnici Marin Brbić, Lukša Jakobušić i Vinko Radovani zajedno s predstavnicima Grada na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, te mnogobrojnom delegacijom HNS-a koju je predvodio Marijan Kustić razgovarali su o odnosima između Splita i HNS-a, ali glavna tema bila je održavanja utakmice Vatrenih s Mađarskom na Poljudu.

- Zadovoljan sam, zaista s velikim zadovoljstvom mogu priopćiti nakon današnjeg sastanka, na kojem su se razmotrile i dogovorile sve teme vezan uz zahtjeve Hajduka, uz to što su pregovori i razgovori tekli nakon cijelog niza godina. Izražavam zadovoljstvo kako bi konačno razriješio nepotrebni problem nekomunikacije između HNS-a i Hajduka, na korist i ozdravljenje hrvatskog nogometa, ali i u afirmaciji nogometa na hrvatskom jugu. Veselim se nastavku dobre suradnje i primjeni dinamike razgovora i veselim se, kao i svi nazočni, ugošćavanju i igranju hrvatske reprezentacije na najljepšem stadionu i pred najboljom publikom - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Prvi je pred novinare je zatim i Marin Brbić:

- Želimo reprezentaciju na Poljudu, ali ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji je do sada radilo. Osjetili smo na sastanku nagovještaj da bi se nešto moglo mijenjati, očekujemo u budućnosti da će to ipak profunkcionirati, jer Hajduk nema drugi savez nego HNS. To što su ga neki ljudi u prošlom vremenu preuzeli sebi, ne daje im za pravo. Mi se moramo boriti za svoj savez, jer nikada reprezentacija nije bila sporna.
Problemi? Prvo po redu treba ići rješavanje Udruge Prve HNL, ali razgovarali smo o svim temama i imat ćemo i dalje razgovore. No, Hajduk za sada ne sudjeluje u organizaciji utakmice Hrvatska - Mađarska, ali se može priključiti kada se zahtjevi ispune.

Izvršni odbor HNS-a jednoglasno je digao ruke za Poljud, u Splitu je 25 od 26 gradskih vijećnika također bilo za (jedan je bio suzdržan). Doduše, uz opasku da traže ispriku HNS-a zbog toga što je Hajduk trpio određene nepravde zadnjih godina.

- Isprika? Evo pitajte ljude iz HNS-a kad izađu.

VIDEO: JURICA RADIĆ

Nakon predsjednika Marina Brbića riječ je uzeo i Marijan Kustić.

- Zahvaljujem svima na ovom razgovoru i sastanku. Zahvaljujem se i gospodinu Marinu Brbiću i njegovim suradnicima s kojima smo imali dobar sastanak. Za sve velike stvari treba vremena. Ne može se preko noći riješiti sve, ali ono što je bitno je da volja i želja postoje, idemo u tom smjeru i veseli me podrška Grada i organizacija utakmice protiv Mađarske. Mi u nogometu moramo napraviti sve što je moguće i da dignemo suradnju na jednu višu razinu, drago mi je da smo nakon niza godina imali ovakav sastanak.

Isprika Hajduku i tema Udruga prvoligaša?

- Rekao sam da ću to reći u četiri zida. Nije dobro da 20 godina Vatreni tako malo igraju u Splitu. Sigurno će u budućnosti jedna utakmica pripasti Splitu. Danas smo napravili jedan povijesni iskorak, ovo je u interesu hrvatskog nogometa.

Linker
10. travanj 2024 11:09