Woodland Rhapsody Resort
VELIKI PROBLEM

ZBOG BIZARNOG FENOMENA VATRENI ĆE MORATI NAPUSTITI SVOJU VEĆ ODABRANU LUKSUZNU BAZU U RUSIJI!? Liječnik reprezentacije: Nisam bio obaviješten o tome

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 09. prosinac 2017. 22:03

Woodland Rhapsody Resort ime je hotelskog kompleksa u okolici St. Peterburga, koji su emisari Hrvatskog nogometnog saveza naciljali kao bazu nacionalne momčadi odmah nakon ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva 2018. Zavučen duboko u šumu, izoliran od vanjskih utjecaja, opremljen bazenom i fitnes sadržajima, luksuzni kamp ima samo jednu crnu točku - bijele noći, piše Jutarnji list.

Riječ je o prirodnom fenomenu koji u lipnju pogađa dijelove planeta sjeverno od Arktičkog kruga, dakle i St. Peterburg kao i Iličevo, mjestašce sjeverozapadno od velegrada, na čijem se rubu nalazi spomenuti resort. Fenomen poznat i kao ‘ponoćno sunce’ traje od 11. lipnja do 2. srpnja i manifestira se kao 24-satni svijetao dan. Stanovnici St. Peterburga u tom razdoblju bezbrižno hodaju i najopasnijim gradskim kvartovima, svjesni da ih ne može progutati mrak, ali može li u takvim uvjetima bezbrižno spavati izbornik Zlatko Dalić? Preciznije - može li uopće spavati?

STUDENTIMA NE SMETA

Čitamo na internetu da u većini slučajeva neprekidni bijeli dan neće dramatično utjecati na ljude, takve smo ‘beštije’ da se brzo prilagođavamo svakakvim uvjetima, ali nisu rijetki slučajevi onih koji se tijekom bijelih noći bore s nesanicom, razdražljivošću, umorom i depresijom. Posljednja stvar koja treba momčadi s velikim sportskim apetitom u pripremi važne utakmice.

- Ma, to ne bi smjelo predstavljati prepreku. Postoje debeli zastori za takve situacije, nitko ne bi trebao imati problema sa snom... Premda, moram priznati da nisam bio obaviješten o tom fenomenu. Malo ste mi dali razmišljati, konzultirat ću se s ljudima - rekao je dr. Boris Nemec, liječnik reprezentacije.

Slično je reagirao i vječni Zorislav Srebrić, dužnosnik Saveza koji je godinama unazad birao baze ‘vatrenih’ na velikim završnim turnirima Eura i Svjetskog prvenstva, od Vittela preko Toyame do Bad Tatzmansdorfa...

- Ovaj put nisam bio uključen u taj projekt i nisam znao za bijele noći, ali budite sigurni da ću odmah proslijediti informaciju onima koji odlučuju - rekao je Srebrić.

“Obično nisam imao problema sa spavanjem, ali neki su moji prijatelji izgledali poput vampira. Zastori nisu pomagali, nisu se uspijevali naspavati pa su se pojavili i zdravstveni problemi povezani s narušenim bioritmom”, iznosi na internetu svoje iskustvo izvjesni Nick Gorbikoff, stanovnik tog kraja.

- Nisam se susretao s takvim iskustvima, najnormalnije sam u studentskim danima preživio lipanj i srpanj u St. Peterburgu. Možda na početku ta cjelodnevna svjetlost malo iritira, ali navučeš zastore i najnormalnije spavaš - iznosi drukčije iskustvo Kaspar Semerl, hrvatski državljanin s austrijskom adresom.

ŽIVOT ZA NAVIJAČE

Novi detalj u priči mogao bi utjecati na izbor. HNS bi do 16. prosinca trebao javiti organizatoru koji kamp će biti baza ‘vatrenih’ sljedećeg ljeta u Rusiji. Bijele noći St. Peterburga, kada grad živi u ritmu umjetničkih festivala, obradovale bi navijače i novinare, ali Dalićevoj ekspediciji mogle bi predstavljati neočekivanog protivnika. Odustane li HNS od Woodland Resorta, u talonu se nalazi Falke Resort smješten u blizini Kalinjingrada, gdje reprezentacija 16. lipnja započinje natjecanje utakmicom s Nigerijom.

Linker
21. travanj 2024 04:35