Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

'NIKAKVA FUNKCIJA'

ZDRAVKO MAMIĆ PONOVNO ZOVE SLAVENA BILIĆA U REPREZENTACIJU I OTKRIVA ZAŠTO ANTE ČAČIĆ NIJE RANIJE SMIJENJEN 'On je u najpotentnijim godinama'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 10.10.2017. u 20:48

 • Zdravko Mamić, koji u javnosti ima reputaciju sive eminencije hrvatskog nogometa, izjavio je u utorak da izbornik Zlatko Dalić zaslužuje prigodu da vodi hrvatsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

  "Dalić me je ugodno iznenadio. Taktičke promjene koje je napravio uveliko su zaslužne za pobjedu protiv Ukrajine. On je vjerojatno jedini čovjek u svijetu koji bi se prihvatio ovako teškog zadatka 48 sati prije utakmice. Mora mu se pružiti prilika da vodi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama. A što će biti nakon toga, o tome će odlučiti vodstvo HNS-a", izjavio Mamić za RTL televiziju.

   

  Nakon što je Ante Čačić smijenjen poslije remija sa Finskom, Mamić je putem svog Facebook profila poručio da Dalić nije bio njegov izbor te da bi najbolje rješenje bio povratak Slavena Bilića na izborničku klupu.

  "Taj moj komentar treba gledati u strateškom kontekstu, jer Slaven Bilić je, uz Branka Ivankovića, u najpotentnijim godinama. On i Ivanković imaju najveće reference kad je u pitanju međunarodna scena. A što se tiče Čačića, za njegovu raniju smjenu nije bilo razloga, to se je pojavilo tek nakon utakmice s Finskom", dodao je Mamić.

  Mamić je rekao da predsjednik HNS-a Davor Šuker ima njegovu podršku te je dodao: "U javnosti se preuveličava moja uloga u hrvatskom nogometu. Ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u".