Josko Ponos / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
VRUĆA TEMA

'ŽELIMO REPREZENTACIJU, ALI TRAŽIMO ISPRIKU HNS-a' Grad Split poslao službeni komentar na temu dolaska Vatrenih na Poljud

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. lipanj 2019. 21:35

NOVO: Iz HNS se neslužbeno doznaje da isprika nije problem i da će se delegacija zaputiti u Split i krenuti u konkretnu realizaciju. No, tek treba vidjeti što će reći Hajduk, 'Naš Hajduk' i Torcida.

-------------------------------

Dolazak hrvatske nogometne reprezentacije i organizacija utakmice s Mađarskom u listopadu (11.) u gradu pod Marjanom bili su tema sjednice splitskoga gradskoga vijeća.

Nakon što su se vijećnici u jednom trenutku povukli od očiju javnosti kako bi usaglasili stavove, nekoliko sati nakon toga Gradsko vijeće je odaslalo službenu izjavu po tom pitanju.

Uglavnom, vijeće je za organiziranje utakmice, ali je isto tako upozorilo na odnos HNS-a prema Hajduku te predložilo što skoriji dogovor kako bi u konačnici došlo do rješenja.

Vatreni su, podsjetimo, u 20 godina samo dva puta igrali u Splitu, a od toga jednom bez navijača. Ako sada ne dođe do dogovora oko novog nastupa Vatrenih, domaćinstvo će najvjerojatnije biti preseljeno na Rujevicu.

Priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

"Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu.", stoji u objavi splitskoga Gradskoga vijeća.

Linker
18. travanj 2024 22:34