Zlatko Dalić
 Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos / CROPIX CROPIX
NAKON DVIJE GODINE

ZLATKO DALIĆ IGORU ŠTIMCU I DRUŠTVU OBJASNIO ZAŠTO JE JEDNOSTAVNO MORAO POTJERATI NIKOLU KALINIĆA 'Nekad ne možete sjediti na dvije stolice'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2020. 01:18

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić sudjelovao je u petak je putem videolinka na sastanku s indijskim trenerima i tamošnjim ministrom sporta te održao predavanje na temu 'suradnja s igračima najviše klase i zvjezdanog statusa'.

U razgovoru su sudjelovali i izbornik Indije Igor Štimac te indijski ministar mladih i sporta Shri Kiren Rijiju.

Dalić je odgovarao na pitanja, a jedno od njih bilo je vezano i uz to koliko strani nogometaši mogu pomoći mlađim igračima.

"Pratim vašu ligu i vidio sam vaše momčadi, mali problem je taj što imate previše stranaca. Možemo uzeti Saudijsku Arabiju kao primjer, prošle sezone imala je ukupno samo 8 stranih igrača. Veliki broj stranaca predstavlja problem za domaće igrače koji se ne mogu tako razvijati".

Hrvatski izbornik prisjetio se i nezaboravnog hrvatskog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Da bismo ostvarili uspjeh, trebali smo biti jedna velika i sretna obitelj. Nogometne momčadi nisu izgrađene oko pojedinaca jer ako ovisite o jednom igraču koji je tu da vas spasi svakog dana, vjerojatno nećete uspjeti. Ljudi ne razumiju da su Modrić, Rakitić ili Mandžukić jednostavni ljudi. Držali smo se zajedno i to je izgradilo povjerenje među nama. Kakva god bila situacija, mi bismo bili spremni. Momčadski duh bio je nevjerojatan", opisao je Dalić atmosferu u svlačionici Vatrenih pa se prisjetio i jedne nesretne afere, one s Nikolom Kalinićem koji je zbog kršenja discipline morao napustiti reprezentaciju nakon utakmice s Nigerijom.

"Posao trenera je da donosi odluke i ponekad morate biti oštri, ali se ne možete ponašati osvetoljubivo prema bilo kojem igraču. Sve se odluke donose u interesu momčadi. Zato sam morao donijeti tu tešku odluku da jednog igrača pošaljem kući. To sam jednostavno morao napraviti. Nekad ne možete sjediti na dvije stolice'', objasnio je izbornik.

Linker
19. travanj 2024 08:34