Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
DOBRE VIJESTI IZ BUDIMPEŠTE

ZLATKO DALIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NAJAVIO JEDNU SASVIM NOVU HRVATSKU 'Njih trojica će sutra biti u sastavu, a bit će i Kramarić!'

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju u 18 sati igra drugu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. Suparnik je reprezentacija Mađarske, a Vatreni će u Budimpešti imati priliku doći do nova tri vrijedna boda nakon što je u četvrtak na Maksimiru svladan Azerbajdžan s 2:1.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2019. 18:13

Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Rakitić održali su od 17.30 konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice. Nakon presice predviđen je posljednji trening uoči susreta s Mađarima, a u prvi sastav najavljen je povratak Ante Rebića, Dejana Lovrena i Marcela Brozovića.

Koja je strategija za sutra?

"Očekujemo zahtjevnu utakmicu, agresivnoga protivnika. Mi se moramo postaviti i odigrati u našem stilu. Vraćaju se Brozović, Lovren i Rebić. Očekujemo napetu utakmicu i morat ćemo se odhrvati pritisku koji nas zasigurno očekuje na samome početku".

Mađari su izgubili od Slovačke prije neki dan...

"Sigurno im nije lako, ali sigurno to nije bila njihova prava slika. Taj njihov poraz nas ne smije zavarati, pogotovo što im dolazimo mi. Njima je to iznimno bitna utakmica u kojoj i oni i mi tražimo bodove. Bit će tu htijenja i želje s jedne i s druge strane, mi ćemo tu morati znati uzvratiti. Moramo samo igrati svoju igru i čekati svoju šansu."

VIDEO: Davorin Olivari

U skupini E su i Wales, Slovačka, uz Hrvatsku, Mađarsku i Azerbajdžan. Dvije najbolje reprezentacije prolaze na EURO.

"Mi smo sigurno favoriti u ovoj skupini, ali ta je grupa puna zamki. Wales je bio u polufinalu, recimo... nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Kalkulacije uvijek donesu neke stvari koje kasnije ispadnu lošije nego se zamisli. Nema lako, nema opuštanja, ne smijemo se uloviti da razmišaljemo: 'lako ćemo'...

Sastav je poznat već dan uoči utakmice.

"Kramarić je spreman i on će igrati. Svatko ima svojih problema, svatko ima nešto što ga boli, ali i on će stisnuti zube i odigrati sutra. Tu je, s nama je, i računamo na njega."

VIDEO: Davorin Olivari

Kako biste procijenili snagu Mađarske?

"Njihova glavna snaga su igrači koji igraju u Bundesligi. S njihovim sam kapetanom igrao u Emiratima. U svakom slučaju, nimalo lagan protivnik i nimalo lagana utakmica."

Osjeća li Hrvatska pritisak nakon Mundijala da uvijek ima ulogu favorita?

"Kod nas je uvijek pritisak i uvijek je kratka memorija. Jedan poraz te dijeli od euforije do depresije. Iako nas je samo četiri milijuna, mi moramo biti svjetski prvaci i to je tako kod nas."

S izbornikom je na presicu stigao i Ivan Rakitić.

'Koje mehanizme koristite u Barceloni za razbijanje bunkera?', bilo je jedno od pitanja.

"Nije to uvijek tako lako. Nekad treba pričekati malo, skupiti se, koordinirati se... mi ćemo sutra dati sve od sebe, znamo da će biti teško, ali na nama je da se nametnemo i da odigramo dobru utakmicu. Lopta mora biti u našim nogama, a izbornik i stručni stožer nas pripremaju u vezi svih detalja, na nama je samo da tu taktiku i primijenimo."

Rakitić:

"Tko god bude igrao, bitno je da mi znamo kako se postaviti, koga zatvoriti. Bitno je da smo svi sutra spremni, imamo veliki cilj, a to je EURO 2020 i mi moramo dati sve od sebe. Kako god da nas izbornik postavi, mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu."

VIDEO: Davorin Olivari

Kako biste komentirali izjavu Josea Mourinha koji je komentirao da ste jedan od najpodcjenjenijih igrača i jedan od najboljih veznjaka na svijetu? To je komentirao nakon El Clasica koji ste presudili svojim pogotkom.

"A što reći osim zahvaliti se. Ne znam bi li moj otac bolje komentirao za mene, haha... U svakom slučaju, jedan je od najvećih svjetskih stručnjaka i zahvalan sam mu. Meni je uvijek najvažnije što mogu postići s reprezentacijom i sa svojom momčadi, važno mi je i kako odigraju moji suigrači. Ja uvijek dajem sve od sebe, a kad te pohvali takav stručnjak kao što je Mourinho, naravno da to puno znači."

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 06:25