CROPIX
KRATKO I JASNO

ZLATKO DALIĆ NAJAVIO NOVO POJAČANJE HRVATSKE! BIVŠI DINAMOVAC I JEDNA OD NAJVEĆIH NADA STIŽE VATRENIMA: 'On dobiva svoju poziciju u A-reprezentaciji'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. lipanj 2019. 17:36

Izbornik Zlatko Dalić je nakon pobjede nad Walesom komplimentirao mlađim igračima, a o Duji Ćaleta-Caru koji neće s mladom U-21 reprezentacijom na Euro nije govorio.

Ljudi iz nogometa mahom taj čin pripisuju igraču i njegovoj odluci, a ne Marseilleu, uostalom odgovorni iz HNS-a bi zacijelo odletjeli u Francusku i pokušali smekšati klub da je uzrok problema bio u njegovu crvenom svjetlu. A nikakvih razgovora i pregovora Saveza i Marseillea nije bilo. Ćaleta-Car za ovaj lipanj zacrtao je - odmor. Čitamo, na Maldivima. Nenad Gračan neutješan je jer godinama ga je forsirao i vjerovao mu i kad je bio daleko od liga Petice, a hoće li Dalić ubuduće zvati Ćaleta-Cara ovoga nam časa nije poznato.

Na pitanje o novim snagama nacionalne vrste izbornik je izgovorio rečenice koje smo doživjeli između ostaloga i kao poruku “Piqueu iz Bilica“.

- Više sam puta rekao da nam trebaju mladi, nova energija i snaga. Filip Benković je na treninzima pokazao visoku razinu i on će biti sljedeći koji će uzeti svoju poziciju u A reprezentaciji. Vrlo skoro.

GLASGOW, SCOTLAND - MAY 19: Filip Benkovic of Celtic celebrates with the team as they win the league during the Ladbrokes Scottish Premiership match between Celtic FC and Heart of Midlothian FC at Celtic Park on May 19, 2019 in Glasgow, Scotland. (Photo by Mark Runnacles/Getty Images)
Mark Runnacles/Getty Images

Benković tako postaje prva zamjena za Lovrena i Vidu. Dalić je govorio i o još nekima.

- Žao mi je zbog Vlašića koji nam sigurnije nedostaje, njegova energija, sila, igra jedan na jedan... Bitno je da bude spreman za Europsko prvenstvo U-21. Brekalo je odličan. Pašalić je na treninzima bio sjajan, igra u Atalanti jako dobro, u Osijeku ga je malo presjeklo, izgubio se, ali to je normalno odrastanje. Ako želimo dobiti mlade igrače moramo im dati šansu da igraju i neke stvari pretrpjeti.

Linker
27. travanj 2024 06:01