REUTERS/Dylan Martinez
IZBORNIKOVE RIJEČI ZA BUDUĆNOST

ZLATKO DALIĆ NAKON VELIKE POBJEDE POSLAO PORUKE KOJE ĆE ODUŠEVITI HRVATSKU 'Idemo dobiti Engleze! A Vlašić i Brekalo će jednog dana nositi ovu ekipu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2018. 00:20

Staložen je Zlatko Dalić bio nakon velike maksimirske pobjede nad Španjolskom, svjestan da je unatoč odličnoj igri i rezultatu (3:2) pred Vatrenima i druga polovica posla za čudo u Ligi nacija. Španjolska je pala na Maksimiru, ali za prvo mjesto će trebati i nedjeljna pobjeda protiv Engleske i to na Wembleyu.

Izbornik je prvo pohvalio svoje igrače za junačku borbu i rušenje velike momčadi kao što je Enriqueova Španjolska.

"Prvo čestitke igračima i zahvala svima koji su bili na stadionu. Sjajna utakmica, pet golova, rezultat se okretao, bilo je svega... Mi smo igrali dobro, bili smo kompaktni, cijelu smo utakmicu poštivali sistem i mislim da je na kraju sve ispalo prekrasno, zaslužena je bila pobjeda. Vidjelo se po mojim igračima koliko su htjeli gol, u zadnjim minutama nitko nije ostao u obrani, svi su krenuli u napad! Po tome se vidjelo koliko žele pobjedu i želim im još jednom čestitati!", nije skrivao oduševljenje izbornik.

Otkrio je i što misli o novim igračima u reprezentaciji:

"Nama treba nova energija i novi igrači, Brekalo i Vlašić zaslužuju priliku i oni su ti koji će možda jednog dana nositi ovu ekipu, samo se moraju uklopiti u ovu momčad i poštivati sistem."

Za kraj je najavio utakmicu s Englezima:

"Moramo uživati u nogometu i dati sve od sebe, idemo dobiti Engleze, zašto ne... imat ćemo veliki motiv, tri boda i prvo mjesto u skupini, ali će motiv biti i sjećanje na Vukovar koje pada baš toga dana, to će nam biti motiv!", iskren je bio Dalić.

"Najbolje za našu reprezentaciju tek dolazi, najbolje će biti u ožujku kad krenu kvalifikacije, i mi se zapravo kroz Ligu nacija za to spremamo. Mi smo večeras pokazali kompkatnost i da smo obitelj. Drago mi je da su na stadionu bili Mandžukić, Ćorluka i Subašić. Tu se pokazala sinergija igrača i navijača, stvarno je bilo posebno.", zaključio je ovu fantastičnu večer izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 07:13