Screenshot: HTV

TEŠKE ODLUKE

ZLATKO DALIĆ O POVRATKU FANTASTIČNOG MARIJA MANDŽUKIĆA U REPREZENTACIJU: 'Mario nam je potreban, ja bih bio prvi koji želi da on igra, ali...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 28.11.2018. u 21:26

 • Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je večeras u emisiji HRT-a uoči početka utakmica Liga prvaka te se još jednom osvrnuo na povijesnu nogometnu 2018. godinu.

  "Uvijek sam pozitivan i optimist, kod mene nema mjesta negativi. Što se tiče nogometa drugi smo na svijetu, Dinamo će na proljeće u Europu, Luka Modrić najbolji igrač svijeta... Malo nas je poremetila Liga nacija jer smo ispali iz prve jakosne skupine, ali sačuvali smo barem status nositelja za kvalifikacije EP-a", rekao je Dalić pa prokomentirao veliko zajedništvo u reprezentaciji.

  "To je sjajna skupina igrača, iako reprezentacija nije bila toliko uspješna s njima. Bilo je tu možda malo i sreće. Kad sam preuzeo reprezentaciju sam sebi sam postavio pitanje zašto ovako kvalitetni igrači nisu napravili rezultat razmjeran njihovoj kvaliteti. Ja sam svoj ego ostavio po strani, oni svoj ego, prvi cilj je bio proći skupinu. Ključ je bila Danska, da smo to izgubili ispalo bi da nismo ništa napravili. Bili smo grupa koja je disala kao jedan, sve smo zajedno napravili, drugi na svijetu, ostaje žal jer smo mogli biti prvaci svijeta", objasnio je izbornik i nastavio:

  "Podigli smo ljestvicu jako visoko, drugi smo na svijetu i nema povratka. Sad svi idu na nas, i to nije lako braniti. Neće biti lako, iduće EP bit će jače od Svjetskog prvenstva. Na nama je da napravimo laganu selekciju, pomlađivanje, da uvedemo mlade snage i novu energiju, ali naravno senatori su tu. Naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo, znamo svoj cilj i put, znamo svoju snagu, sve respektiramo ali vjerujem sebi".

   

  Prokomentirao je izbornik i sjajne igre Marija Mandžukića u posljednje vrijeme. Postoji li mogućnost da se sjajni napadač Vatrenih vrati u reprezentaciju nakon oproštaja ovoga ljeta.

  "Ja sam već rekao puno puta, možda ja Mario specifičan napadač, on nam je potreban, moramo poštovati njegovu odluku, ja bih bio prvi koji želi da Mario igra, neka to sad malo stoji, nema potreba o tome sada razgovarati", objasnio je izbornik.

  Iz drugih medija