Zlatko Dalić
 Alexander Hassenstein/Getty Images / Getty Images
VRHUNAC KVALIFIKACIJA

ZLATKO DALIĆ OBJAVIO NOVI POPIS VATRENIH Želje su se ostvarile i Dinamu i Hajduku i Osijeku i Rijeci, pogledajte tri nova kandidata za hrvatski dres

REPREZENTACIJA Izbornik je objavio popis za kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne vrste u rujnu. Evo tko su novi ljudi, ovoga je puta nešto više pretpoziva.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 13:22

Zlatko Dalić danas je na web-stranici HNS-a objavio popis igrača na koje računa za utakmice sa Slovačkom (6. rujna) i Azerbajdžanom (9. rujna). Radi se o dva gostovanja Vatrenih, u Trnavi i Bakuu.

Izbornik će nacionalnu vrstu okupiti u Zagrebu 2. rujna. Na konačnom Dalćevom popisu od 23 pozvana igrača uz još šest onih kojima su uručeni pretpozivi nema većih iznenađenja. Nije pozvan Ivan Strinić, pa će na mjestu lijevog braniča igrati Borna Barišić ili Dario Melnjak. Kramarić je među onima na "stand-by" modu, njegovo je mjesto zauzeo Mislav Oršić.

Glede HNL-a, unutra su tri Dinamova igrača (Livaković, Petković, Oršić), a svoje mjesto našao je i Osijekov Mile Škorić. Zanimljivo je da su dva nogometaša Hajduka, a to su Josip Juranović i Mijo Caktaš također dobili pretpozive, a prvi put se to dogodilo u slučaju Antonija Čolaka, rasnog Rijekinog strijelca.

Zna se otprije da nema Šime Vrsaljka i Marka Pjace, koji se oporavljaju od težih ozljeda, a zbog koljena neće igrati ni Andrej Kramarić. Natečena i bolna tetiva već ga tjednima drži izvan terena. Dalić nije rekao hoće li ga danas eventualno staviti na širi popis, ali Kramarić nam je u nedjelju predvečer poručio:

- Normalno je očekivati da neću moći igrati.

I dalje je na terapijama, nije bio u konkurenciji za utakmicu s Eintrachtom, a pitanje je kad će se vratiti utakmicama. Dovoljno zdrav neće biti ni Filip Bradarić. Ni on nije igrao zbog ozljede zadnje lože, kad se činilo da se oporavio, obnovila se. Nije kandidirao za kup-dvoboj ove nedjelje svoga Cagliarija s Chievom, trebat će mu 10-15 dana da bude potpuno fit.

Većina je igrača zdrava, ali koliko ih igra u kakvoj-takvoj formi? Dalić će pratiti njihove nastupe ovaj tjedan, a i na treninzima vidjeti kako dišu. Loše su vijesti statusi Dejana Lovrena, koji u Liverpoolu još nema ni minutu u službenim utakmicama, Tina Jedvaja, pričuve u Leverkusenu, a od bitnih igrača sada i Borne Barišića, koji je posjednut na klupu Glasgow Rangersa u zadnja četiri susreta.

Filip Benković je na klupi Leicestera ili na tribini. Izbornikove riječi “Ja njima vjerujem” sugeriraju da će svatko za koga na treningu ocijeni da može, da ga neigranje nije pretjerano koštalo, zaigrati ili barem biti u konkurenciji. Ivan Perišić dotad bi trebao debitirati za Bayern. Josip Brekalo dosta je igrao tijekom priprema, a sad, kad je krenula Bundesliga, ušao je tek u samoj završnici. Ivan Rakitić dobio je priliku u drugom poluvremenu u Barceloni, a Luka Modrić morao je prije vremena pod tuš zbog crvenog kartona. Što automatski znači i pauzu.

Dovoljno je razloga zašto za Vatrene ovo nije najbolji trenutak. Livaković je u formi, Vida, Brozović i Kovačić igraju standardno, Rebić je ove nedjelje bio centarfor, kao što bi mogao biti u Trnavi, kad nema Kramarića, Petković igra na svojoj razini, to su neke od pozitivnijih vijesti. Među kandidate se vratio Matej Mitrović, ponovno je u momčadi Cluba Bruggea. Nije igrao svaku utakmicu, ali bio je u prvoj postavi u četiri od šest službenih...

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Obrambeni: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Karlo Bartolec, Mile Škorić, Dario Melnjak

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić

Pretpozivi: Andrej Kramarić, Marko Rog, Filip Benković, Mijo Caktaš, Josip Juranović, Antonio Mirko Čolak

Linker
21. travanj 2024 02:15